Zoals jullie wellicht weten, houd ik het meest van recepten die ik via via krijg. Via een collega maakte ik naar Engels recept een ginger sponge cake, een sponsachtige cake met een lichte gembersmaak.
Laatst nam een collega spontaan zelfgemaakte ginger sponge cake mee naar het werk. Hij deelde dit uit en mijn andere collega’s riepen maar hoe lekker de cake was. Op zo’n moment baal ik wel een beetje, want de cake was niet glutenvrij. Meestal houden mijn collega’s wel rekening met mijn glutenvrije dieet, maar deze collega nam spontaan een zelfgebakken cake mee. Erg leuk en gezellig, maar dan kan ik helaas niet mee doen. Normaal houd ik niet van gember, maar na alle oh’s en ah’s en de looks van deze cake was ik wel heel benieuwd geworden. Ook had ik wel zin om iets nieuws te proberen. De collega mailde mij het recept dat hij zelf van een Engelse vriend had gekregen en ik ging aan de slag met glutenvrije bloem.
Wanneer er in een recept zelfrijzend bakmeel staat, meng ik mijn glutenvrije bloem van Poensgen met wat wijsteenzuurbakpoeder (te koop bij o.a. natuurwinkel Eko Plaza). De verhouding die op het potjes staat is 10 gram poeder op 250 gram bloem. Als ik minder bloem nodig heb, pas ik dit op gevoel aan zoals ik in dit recept deed.