Zoeken
Recept

Glutenvrij broodje zalm met roomkaas

Een heerlijk glutenvrij broodje zalm vandaag als lunch. Zoals jullie weten, houd ik van variatie. De ene dag lunch ik een salade, de andere keer weer een broodje met lekker (veel) beleg. In dit artikel heb ik een heerlijk recept voor een broodje zalm met mosterd-dille dressing. 

 

Ik vind het echt leuk om over eten, koken en bakken te praten. Laatst kreeg ik  van een collega de tip om de dressing van Hela aan te schaffen. Natuurlijk vroeg ik haar meteen of dit product glutenvrij is. Ik heb gebeld met de klantenservice van Hela en de mosterd-dille dressing is 100% glutenvrij! Ik ben meteen uit mijn werk naar de supermarkt gegaan en heb de dressing gekocht!

 

Mosterd-dille dressing

Hela vertelde mij ook dat alle varianten in de serie Salad & Sandwich glutenvrij zijn, behalve de varianten waarin mayonaise in is verwerkt. Deze kopen zij namelijk ergens anders in en hierin zit (helaas) gluten verwerkt. Hela is (nog) op zoek naar een glutenvrije mayonaise als basis voor hun sauzen, werd mij verteld. De Cocktail-bieslook en Knoflook- paprika zijn dus niet glutenvrij, want hierin zit mayonaise verwerkt. De andere sauzen in de serie Salad & Sandwich, waaronder Mosterd-Dille zijn wel glutenvrij.

 

Mijn collega vertelde me ook op welk broodje de saus het lekkerst is: een puntbroodje met een dun laagje roomkaas, ijsbergsla, zalm en daaroverheen de dressing. Ik heb meteen alles gehaald om dit te maken. Hieronder deel ik het recept!

 

Heb jij dit gemaakt? Laat het ons weten in de comments!

Meer lunch ideeën met gerookte zalm vind je hier

HET RECEPT

broodje zalm

Glutenvrij broodje zalm met roomkaas

Print het recept
mail het recept
in het recept
Print het recept
mail het recept
in het recept

Ingrediënten

  • Glutenvrij brood (ik koos voor Pain Campagnard van Schär)
  • Roomkaas
  • Gerookte zalm
  • IJsbergsla
  • Mosterd-dille dressing van Hela

 

Werkwijze

Ik roosterde twee plakken brood en wachtte heel even tot het brood iets was afgekoeld, maar nog wel warm was. Dit deed ik zodat de roomkaas niet helemaal weg zou smelten, maar hard zou blijven. Op beide plakken brood deed ik een dun laagje roomkaas. Daarop wat sla en daarop lekker veel zalm. Toen de dressing er over en smullen maar!

De dressing is echt een aanrader en vooral in deze combinatie! Op de website van Hela, vind je nog veel meer recepten met onder meer de mosterd-dille dressing. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *