Recept

Glutenvrij Peer & Pistache ontbijttaartje

Vandaag bakken we een glutenvrij ontbijttaartje met als ingrediënten peer en pistache. Een verrassend lekkere combinatie en omdat we helemaal geen suiker gebruiken, behalve de natuurlijke suikers in de peren zelf, is dit taartje ook nog gezond. En we weten allemaal wat dat betekent. Precies! Ontbijten met taart.

Is er eigenlijk een betere manier om je dag te beginnen? Wij denken van niet.

 

HET RECEPT

Glutenvrij Peer & Pistache ontbijttaartje

Print het recept
mail het recept
in het recept
Print het recept
mail het recept
in het recept

Ingrediënten

  • 40 a 50 gr. glutenvrije havermout of amandelmeel (of half/half)
  • 1 ei
  • 2 el kwark/ Griekse yoghurt of soja yoghurt
  • 1 peer
  • optioneel: 1 tl cacao 
  • optioneel: pistachenootjes naar wens

Wat te doen

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Klop het ei samen met de kwark los in een kommetje.
  3. Schep vervolgens de havermout en evt. de cacao toe en roer alles goed door.
  4. Vet een ovenschaaltje of springvormpje in en doe het mengsel hierin.
  5. Snijd de peer in dunne halvemaanvormige plakjes en besprenkel ze met een scheutje citroen sap zodat ze niet verkleuren.
  6. Maak van de peerschijfjes een kring, werk van buiten naar binnen zodat er een roos ontstaat. Je zult zien dat dit heel makkelijk gaat.
  7. Maak het geheel af met wat pistachenoten of andere nootjes.
  8. Bak dit taartje zo’n 30 minuten in de oven af.
Heb jij dit recept geprobeerd? Wij horen graag wat je ervan vond. Deel het in een reactie onder deze post.

Geniet jij ook zo van dit heerlijke peer met pistache ontbijt?

Op zoek naar nog meer lekkere glutenvrije recepten om mee te ontbijten? We’ve got you! Klik hier voor nog veel meer heerlijke recepten.

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *