Recept

Glutenvrij ‘Philly Cheese Steak’ Broodje

Een glutenvrije lunch die je waant in Amerika! Een glutenvrij ‘Philly Cheese Steak’ broodje. Soms kom je een gerecht tegen dat je maar al te graag thuis wil namaken.

 

Inspiratie

Vorig jaar ben ik op bezoek geweest bij een vriendin van me in Los Angeles. In Amerika heb ik mijn ogen uitgekeken naar alle glutenvrije opties die er waren. Soms mis ik de glutenvrije schappen en producten van de Target, Walmart en Whole-Foods als ik kijk naar een wat karig glutenvrij schapje in de lokale Plus supermarkt.

Qua voeding kan je in Amerika sowieso heel veel kiezen. Eรฉn van de dingen waar ik enorm van genoten heb in Amerika, was de Philly Cheese Steak van Jersy Mike’s. (Deze heb ik ook meegenomen in het vliegtuig op de terugweg.)

 

Bij terugkomst in Nederland, vond ik het jammer dat bij onze broodjeszaken met glutenvrije opties geen broodje als dit beschikbaar was. Dus besloot ik om het zelf te maken!

 

Airfryer

Als je glutenvrij eet, is een Airfryer wat ons betreft echt onmisbaar! Waarom? Lees het hier. Met een Airfryer kan je heel veel. Dus niet alleen patatjes afbakken. Glutenvrije broodjes in je eigen glutenvrije Airfryer afbakken is echt ideaal. Hou je Airfryer vrij van gluten en neem ‘m overal mee naartoe!

HET RECEPT

Glutenvrij ‘Philly Cheese Steak’ Broodje

Print het recept
mail het recept
in het recept
Print het recept
mail het recept
in het recept

Ingrediรซnten

  • 2x Odenwald Broodje
  • 100 gram rundvlees, in smalle reepjes gesneden
  • 1 kleine rode ui
  • 1/2 (groene) paprika
  • (optioneel) mayonaise
  • Een handje Goudse kaas

Bereiding

  1. Bak de ui en paprika met wat olie in een koekenpan tot ze zacht zijn.
    Bak in een andere pan met wat boter de runderreepjes bruin. Breng op smaak met zout, peper en kruiden naar keuze.
  2. Zodra het vlees mooi bruin gebakken is, voeg je de paprika, ui en runderreepjes bij elkaar. Hier kan je vast wat kaas bij smelten.
  3. Snijd de broodjes doormidden en smeer wat er mayonaise op. Leg nu de gebakken paprika, ui en het vlees op het broodje en leg er nog wat plakjes kaas op.
  4. Leg vervolgens het belegde broodje nog ยฑ3 minuten in de Airfryer of oven om de kaas te laten smelten.

Heb jij dit recept geprobeerd? Laat ons in de reacties weten wat je ervan vindt.

 

Zelf een recept sturen naar Miss Glutenvrij? Leuk! Stuur hem naar: redactie@missglutenvrij.nl

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *