Recept

Glutenvrije advocaat taart

Met verse advocaat van de kaasboer en lange vingers zonder gluten maakte ik een heerlijke glutenvrije advocaat taart. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig, maar oh wat is ie lekker.

 

Ik vind het altijd erg leuk om een nieuwe recept uit te proberen. Als ie dan lukt en super goed smaakt ben ik enorm gelukkig. Dit recept is er zo een. Super simpel te maken, maar extreem lekker. Zeker een aanrader. Iedereen die ik de taart liet proeven was enthousiast.

 

Belangrijk is dat je verse advocaat koopt, ik gebruikte TOK eierdrank die ik kocht bij de kaasboer. Deze advocaat is gemaakt van verse eieren, likeuren en suiker. Zonder toevoegingen van kleur-en smaakstoffen, conserveringsmiddelen en uiteraard glutenvrij. Het alcoholpercentage is 10%, de taart is dus alleen voor 18+ bezoekers 😉

advocaat taart

HET RECEPT

Glutenvrije advocaat taart

Print het recept
mail het recept
in het recept
Print het recept
mail het recept
in het recept

Ingrediënten glutenvrije advocaat taart

  • 150 gram lange vingers (1 pak Savoiardi Schär)
  • 500 ml verse advocaat (1 grote fles TOK eierdrank naturel)
  • 250 gram roomboter (op kamertemperatuur)
  • 300 gram witte basterdsuiker
  • 6 blaadjes gelatine
  • 250 ml slagroom
  • 3 eieren

Werkwijze

  1. Bedek de bodem van een springvorm (24 cm) met bakpapier.
  2. Klop met een mixer de boter met de suiker tot een egale massa.
  3. Voeg één voor één de eieren toe en mix goed.
  4. Voeg 300 ml advocaat toe.
  5. Week gelatine in koud water.
  6. Kook zes eetlepels water in een pannetje, knijp gelatine uit. Roer de uitgeknepen blaadjes door het kokende water tot de gelatine is opgelost.
  7. Voeg de gelatine toe aan het advocaat mengsel, goed mixen en zet dit even in de koelkast.
  8. Klopt de slagroom zonder suiker stijf.
  9. Leg de lange vingers met de suikerkant naar beneden in de springvorm. Breek eventueel wat lange vingers om zo de hele bodem te bedekken (misschien hou je een paar lange vingers over).
  10. Giet op de lange vingers de helft van het advocaat mengsel, giet hierover de slagroom en daaroverheen de rest van het advocaat mengsel.
  11. Bestrijk de toplaag met  de overgebleven advocaat (de rest kan je lekker oplepelen).
  12. Zet de taart in de koelkast om op te stijven.

Tip: Maak de taart minimaal een dag van tevoren, dan komen de smaken het beste tot z’n recht.

Heb jij dit recept geprobeerd? Wij horen graag wat je ervan vond. Deel het in een reactie onder deze post.

Dit recept is geschreven door Harmke

Harmke

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *