Recept

Glutenvrije Apfelstrudel

Mijn zusje en ik stonden een hele zaterdag in de keuken stonden om glutenvrije hapjes te maken. Eén van die hapjes was apfelstrudel. In dit artikel laat ik zien hoe je deze van origine Oostenrijkse lekkernij glutenvrij kunt maken.

 

Bladerdeeg is zo’n fijn ingrediënt om lekkere hapjes mee te maken. Apfelstrudel had ik nog nooit gemaakt, maar Magriet wel en zij kwam op het idee om dit glutenvrij te maken. Wil je échte apfelstrudel maken dan moet je dit doen met elastisch zeer dun uit elkaar getrokken deeg dat je oprolt. Omdat glutenvrij deeg al niet zo elastisch is van zichzelf, maakten wij dit hapje met glutenvrij bladerdeeg dat we kochten bij de Eko Plaza in Veenendaal.

 

glutenvrije Apfelstrudel stap 1-4

glutenvrije apfelstrudel stap 5-8

HET RECEPT

Glutenvrije Apfelstrudel

Glutenvrije Apfelstrudel

Print het recept
mail het recept
in het recept
Print het recept
mail het recept
in het recept

Ingrediënten

  • 5 plakjes glutenvrij bladerdeeg (wij gebruikten de vierkante plakjes van Le Poole)
  • 1 a 2 appels (wij gebruikten Rubens appels van C1000 die waren in de aanbieding)
  • 1 losgeklopt ei
  • Suiker
  • Kaneel
  • Gewelde rozijnen

Werkwijze

1. Snij de appel(s) in kleine stukjes
2. Doe hierbij een flinke schep suiker, een handvol gewelde rozijnen en strooi er wat kaneel bij. Even goed alles door elkaar roeren.
3. Zorg dat de bladerdeegplakjes zijn ontdooid en leg in het midden een strookje appelmengsel zoals op de foto.
4. Doop een bakkwastje in het ei en strijk hiermee over één rand van de bladerdeeg.

5. Vouw de bladerdeeg naar elkaar toe. Door het ei, plakken de twee uiteinden aan elkaar. Knijp die uiteinden goed aan elkaar vast en vouw het randje terug zoals op de foto. Je kunt er eventueel nog wat ei tussen doen om het deeg aan elkaar te laten plakken.
6. Knijp de zijkanten bij elkaar en vouw dit naar onderen.
7. Bestrijk het deeg met ei.
8. Maak met een mes sneetjes in het deeg.

Leg je apfelstrudels op een bakplaat bedekt met bakpapier en zet ze in de voorverwarmde oven. Houd de tijd aan die op de verpakking van het bladerdeeg staat. Door de sneetjes is het bladerdeeg opengebarsten wat een leuk effect geeft. Je kunt de apfelstrudel zo (warm) eten, maar hij is ook erg lekker met slagroom, ijs en/of warme vanillesaus of met poedersuiker. Eet smakelijk.

 

Heb jij dit recept geprobeerd? Wij horen graag wat je ervan vond. Deel het in een reactie onder deze post.

Dit recept is geschreven door Harmke

Harmke

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *