Appelcrumble als dessert verveelt nooit. Ik maakte een glutenvrije variant met havermout, hazelnoten en rozijnen. Als zoetmaker voegde ik geen suiker toe, alleen wat honing. Een heerlijk smaakvol toetje, maar ook een fijn recept als je snel appelgebak wilt maken.ย
De combinatie van haver en hazelnoten verraste me. De appelcrumble krijgt er enorm veel smaak van. Ook gebruikte ik zo min mogelijk suiker. Door alle andere smaakvolle ingrediรซnten is dat niet nodig.
Kies voor glutenvrije haver
Let op dat je altijd voor gecertificeerde glutenvrije haver kiest. Haver is van nature glutenvrij, maar vrijwel altijd besmet met gluten. De gecertificeerde variant is geschikt voor mensen met coeliakie. Glutenvrije haver koop ik tegenwoordig bij Albert Heijn van hun eigen merk Vrij van Gluten. Deze is 100% glutenvrij, fijn om mee te werken en niet duur. En hij is zo af en toe ook nog in de aanbieding, erg fijn.
De glutenvrije appelcrumble bewaren
Je kunt de appelcrumble zo’n drie dagen bewaren in de koelkast. Bewaar luchtdicht in een bakje. Een handig dessert dus om van tevoren te maken. Ook lekker met een bolletje ijs erbij! Opwarmen is het lekkerst, dit kan perfect in de Airfryer.