Zoek
Recept

Glutenvrije Appelcrumble

Appelcrumble als dessert verveelt nooit. Ik maakte een glutenvrije variant met havermout, hazelnoten en rozijnen. Als zoetmaker voegde ik geen suiker toe, alleen wat honing. Een heerlijk smaakvol toetje, maar ook een fijn recept als je snel appelgebak wilt maken. 

De combinatie van haver en hazelnoten verraste me. De appelcrumble krijgt er enorm veel smaak van. Ook gebruikte ik zo min mogelijk suiker. Door alle andere smaakvolle ingrediënten is dat niet nodig.

Kies voor glutenvrije haver

Let op dat je altijd voor gecertificeerde glutenvrije haver kiest. Haver is van nature glutenvrij, maar vrijwel altijd besmet met gluten. De gecertificeerde variant is geschikt voor mensen met coeliakie. Glutenvrije haver koop ik tegenwoordig bij Albert Heijn van hun eigen merk Vrij van Gluten. Deze is 100% glutenvrij, fijn om mee te werken en niet duur. En hij is zo af en toe ook nog in de aanbieding, erg fijn.

De glutenvrije appelcrumble bewaren

Je kunt de appelcrumble zo’n drie dagen bewaren in de koelkast. Bewaar luchtdicht in een bakje. Een handig dessert dus om van tevoren te maken. Ook lekker met een bolletje ijs erbij! Opwarmen is het lekkerst, dit kan perfect in de Airfryer.

HET RECEPT

Glutenvrije appelcrumble

Glutenvrije Appelcrumble

Print het recept
mail het recept
in het recept
Print het recept
mail het recept
in het recept

Ingrediënten (voor 6 à 8 personen)

  • 100 gram glutenvrije witte bloem (iedere all purpose mix volstaat)
  • 50 gram havermout (AH Vrij van Gluten)
  • 45 gram hazelnoten
  • 100 gram roomboter ongezouten
  • Snuf zout
  • 3 el honing of ahornsiroop
  • 3 appels (Jonagold)
  • 40 gram rozijnen
  • 1 el kaneel

Werkwijze glutenvrije appelcrumble

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (boven en onder warmte);
  2. Snij de appels zonder ze te schillen in kleine blokjes;
  3. Meng de stukjes appel met het kaneel en de rozijnen;
  4. Doe de bloem, havermout, roomboter, honing en het zout in de keukenmachine.Mix tot er een brokkelig deeg ontstaat.
  5. Leg het appelmengsel in een ovenschaal;
  6. Verbrokkel het deeg over het appelmengsel;
  7. Zet de schaal 30 minuten in de oven;
  8. Laat afkoelen.
Heb jij dit recept geprobeerd? Wij horen graag wat je ervan vond. Deel het in een reactie onder deze post.

Harmke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *