Recept

Glutenvrije banaan gebakjes

Zacht, zoet en warm. Deze glutenvrije banaan gebakjes met pindakaas en amandelen, zijn heerlijk bij de koffie of thee. Banaan + pindakaas = perfecte combi! Ze vullen elkaar zo goed aan en banaan geeft een heerlijke smeuïgheid aan recepten. Je maakt deze met glutenvrij bladerdeeg en binnen 30 minuten zet je deze bananenflapjes op tafel.

 

Tips voor glutenvrij bladerdeeg

  • Glutenvrij bladerdeeg is breekbaar en stug. Heel anders om mee te werken dan bladerdeeg met gluten. Tip: maak het bladerdeeg wat soepeler door voor je ermee aan de slag gaat, dit te bestrijken met ei en dit voorzichtig over het hele oppervlak te verspreiden.
  • Verwacht geen perfectie. Een scheurtje in het gebakje is niet erg! De oven lost het hier en daar ook nog een beetje voor je op.
  • Grote barsten? Camoufleer dit! Door amandelschaafsel, walnoten, extra plakjes banaan, poedersuiker of een drizzle van pindakaas bijvoorbeeld. Zo zien je glutenvrije banaan gebakjes er alsnog supermooi uit!

HET RECEPT

Glutenvrije banaan gebakjes

Print het recept
mail het recept
in het recept
Print het recept
mail het recept
in het recept

Ingrediënten

  • 1 pak Schär glutenvrij bladerdeeg
  • 1,5 banaan
  • 1 el pindakaas
  • 1 el suiker of honing
  • 2 el kwark
  • 1 snufje geraspte citroenschil
  • 1 geklutst ei
  • 2 el amandelschaafsel
  • Snufje kaneel
  • Snufje vanille essence

Voorbereiding

  • Zorg ervoor dat je bladerdeeg goed ontdooid. Haal het dus ruim van tevoren uit de vriezer. Gebruik het pas uit zodra het ontdooid is, anders zal het scheuren. Dit is maximaal drie uur van tevoren.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.

Werkwijze

1. Snijd het bladerdeeg door vieren, zodat je vier gebakjes kan maken.
2. Prak één banaan fijn met een vork. Snijd de  helft van de andere banaan in dunne plakjes.
Zet de plakjes even aan de kant voor later.
3. Meng de geprakte banaan met de pindakaas, honing, vanille essence, kwark en kaneel. Rasp de citroenschil en meng dit allemaal door elkaar.
4. Verdeel het mengsel in vier gelijke delen over de vier stukjes bladerdeeg. Leg het op het midden van de plakjes. Het zal vanzelf een beetje uitlopen richting de randjes, dus je hoeft het niet uit te smeren.
5. Leg hier bovenop de plakjes banaan en strooi wat suiker of honing over de banaan, zodat dit lekker kan karameliseren.
6. Vouw nu de vier de hoekjes van het bladerdeeg naar het midden, maar maak ‘m niet helemaal dicht.
7. Bestrijk met het bakkwastje met ei het bladerdeeg goed, en strooi hierna de suiker en vervolgens amandelschaafsel er overheen.
8. Plaats het 20 minuten in de oven op 200 graden, tot de bladerdeeg mooi goudbruin is gekleurd.
Het lekkerst is om de hapjes direct warm te serveren met een dotje kwark er op. Eet smakelijk!

Heb jij dit recept geprobeerd? Laat ons in de reacties weten wat je ervan vindt.

Meer glutenvrije gebakjes proberen? Kijk dan hier voor heerlijke recepten. Een goed recept hoeft niet ingewikkeld te zijn! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *