Zacht, zoet en warm. Deze glutenvrije banaan gebakjes met pindakaas en amandelen, zijn heerlijk bij de koffie of thee. Banaan + pindakaas = perfecte combi! Ze vullen elkaar zo goed aan en banaan geeft een heerlijke smeuรฏgheid aan recepten. Je maakt deze met glutenvrij bladerdeeg en binnen 30 minuten zet je deze bananenflapjes op tafel.
Tips voor glutenvrij bladerdeeg
- Glutenvrij bladerdeeg is breekbaar en stug. Heel anders om mee te werken dan bladerdeeg met gluten. Tip: maak het bladerdeeg wat soepeler door voor je ermee aan de slag gaat, dit te bestrijken met ei en dit voorzichtig over het hele oppervlak te verspreiden.
- Verwacht geen perfectie. Een scheurtje in het gebakje is niet erg! De oven lost het hier en daar ook nog een beetje voor je op.
- Grote barsten? Camoufleer dit! Door amandelschaafsel, walnoten, extra plakjes banaan, poedersuiker of een drizzle van pindakaas bijvoorbeeld. Zo zien je glutenvrije banaan gebakjes er alsnog supermooi uit!