Zelf glutenvrije bouillon maken is niet moeilijk! Je hebt er weinig omkijken naar, behalve dat het wat van je tijd kost. Heb je wel eens gekeken wat er allemaal in jouw bouillonblokjes zit aan ingrediënten? Ook al zullen er waarschijnlijk geen gluten zitten in de versie die je in jouw keuken hebt, toch kan je dan snel de conclusie trekken dat zelf maken een stuk gezonder is. Je hebt zelf zeggenschap over wat je er in stopt. Als je zelf bouillon gemaakt hebt, kan je dit makkelijk per portie invriezen.
Gebruik
Je kunt de glutenvrije bouillon gebruiken als basis voor soep. Maar er zijn nog veel meer mogelijkheden! In elk recept waarbij je een bouillonblokje en water toe zou moeten voegen, kun je natuurlijk je eigen heerlijke homemade bouillon inzetten.
Stop de bouillon in porties in de vriezer. Je kunt dit in grotere porties doen, maar ook in een ijsklontjes vormen. Zo kun je aan sommige gerechten iets van bouillon toevoegen voor een diepere, rijkere smaak.
Dit recept is echt een basisrecept. Je kunt allerlei andere groenten toevoegen hieraan. Wortel, ui en selderij zijn de meest populaire in bouillon. Maar probeer gerust prei, knolselderij of courgette.
Zelf bouillon maken kost dus wel even tijd, maar dit is vooral wachttijd. Dus dit is tijd die je op een later moment weer bespaart!