Zoeken
Recept

Glutenvrije champignon ragout met ham

Mijn moeder maakte vroeger altijd champignon ragout als we pannenkoeken aten. Nu maak ik mijn eigen champignon ragout. In dit artikel deel ik mijn recept. Uiteraard glutenvrij en zonder pakjes en zakjes.

 

Dit recept is niet moeilijk maar o wat is ie smaakvol. Heerlijk op een pannenkoek maar ook te gebruiken bij veel andere gerechten.

 

Het recept voor mijn zelfgemaakte pannenkoeken vind je hier.

HET RECEPT

glutenvrije champignon Ragout

Glutenvrije champignon ragout met ham

Print het recept
mail het recept
in het recept
Print het recept
mail het recept
in het recept

Ingrediënten

Werkwijze

Snipper de ui, borstel de champignons schoon en snijd ze in stukjes. Verhit een beetje van de roomboter in een koekenpan en bak de gesnipperde ui en champignons op laag vuur in ongeveer 5 minuten. Smelt de rest van de boter in een steelpan en roer er de bloem door en laat het heel even zachtjes pruttelen. Schenk al roerend de melk er bij en verkruimel de bouillon tablet er boven. Blijf roeren tot de saus glad en gebonden is. Roer dan het champignon mengsel door de saus en laat het op een laag vuur nog even zachtjes pruttelen. Snijd de plakjes ham in stukjes en voeg deze als laatste toe.

Heb jij dit recept geprobeerd? Wij horen graag wat je ervan vond. Deel het in een reactie onder deze post.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *