Een glutenvrije ciabatta caprese: een gevuld broodje met de klassieke combi van mozzarella, tomaat en basilicum. Dit is een supersnelle lunch of een voorgerecht voor luie mensen 🙂 De mozzarella is heerlijk zacht en de balsamicoazijn maakt het helemaal af.
Insalata Caprese
Deze Italiaanse klassieker heeft de kleuren van de Italiaanse vlag en doet het altijd goed. Het wordt ook wel gewoon ‘caprese’ genoemd. Er zijn veel varianten op, zoals deze caprese-sticks of als mooi geserveerde salade op een groot bord. Normaal gesproken is dit gerecht altijd glutenvrij. Het geheim van de lekkerste caprese zit ‘m in een goede kwaliteit mozzarella en een goede kwaliteit olijfolie.
Kleurrijk glutenvrij voorgerecht
Door in een glutenvrije ciabatta deze ingrediënten te stoppen, creëer je heel gemakkelijk een mooi kleurrijk glutenvrij voorgerecht. Het ziet er meteen leuk uit en het is makkelijk om in het midden van de tafel te zetten en te delen met gasten.
Mozzarella
Sommige mozzarella smaakt naar niks, terwijl andere mozzarella heerlijk is! Wat is het verschil? Zoek in de supermarkt naar buffelmozzarella! Ja, deze is inderdaad wat duurder, maar zó de moeite waard. Je kan ook zoeken naar een verpakking waar D.O.P. opstaat. Dan weet je dat je goede hebt.
Balsamicoazijn
Dit heb ik altijd in huis: balsamicoazijn in crème. Je kan hier heel leuk je gerechten mee garneren en als je wilt zelfs vormpjes maken! Ik vind dat balsamico door heel veel gerechten kan en echt een smaakmaker is, en daarom ook onmisbaar bij deze glutenvrije ciabatta caprese!