Zoek
Recept

Glutenvrije Ciabatta Caprese

Een glutenvrije ciabatta caprese: een gevuld broodje met de klassieke combi van mozzarella, tomaat en basilicum. Dit is een supersnelle lunch of een voorgerecht voor luie mensen 🙂 De mozzarella is heerlijk zacht en de balsamicoazijn maakt het helemaal af.

Insalata Caprese

Deze Italiaanse klassieker heeft de kleuren van de Italiaanse vlag en doet het altijd goed. Het wordt ook wel gewoon ‘caprese’ genoemd. Er zijn veel varianten op, zoals deze caprese-sticks of als mooi geserveerde salade op een groot bord. Normaal gesproken is dit gerecht altijd glutenvrij. Het geheim van de lekkerste caprese zit ‘m in een goede kwaliteit mozzarella en een goede kwaliteit olijfolie.

Kleurrijk glutenvrij voorgerecht

Door in een glutenvrije ciabatta deze ingrediënten te stoppen, creëer je heel gemakkelijk een mooi kleurrijk glutenvrij voorgerecht. Het ziet er meteen leuk uit en het is makkelijk om in het midden van de tafel te zetten en te delen met gasten.

Mozzarella

Sommige mozzarella smaakt naar niks, terwijl andere mozzarella heerlijk is! Wat is het verschil? Zoek in de supermarkt naar buffelmozzarella! Ja, deze is inderdaad wat duurder, maar zó de moeite waard. Je kan ook zoeken naar een verpakking waar D.O.P. opstaat. Dan weet je dat je goede hebt.

Balsamicoazijn

Dit heb ik altijd in huis: balsamicoazijn in crème. Je kan hier heel leuk je gerechten mee garneren en als je wilt zelfs vormpjes maken! Ik vind dat balsamico door heel veel gerechten kan en echt een smaakmaker is, en daarom ook onmisbaar bij deze glutenvrije ciabatta caprese!

HET RECEPT

Glutenvrije Ciabatta Caprese

Glutenvrije Ciabatta Caprese

Print het recept
mail het recept
in het recept
Print het recept
mail het recept
in het recept

Ingrediënten

(2 personen, reken 1 mini-ciabatta per persoon)

  • 2 glutenvrije ciabatta’s (zoals Schär)
  • 1 mozzarella
  • 1 tomaat, in plakjes gesneden of cherrytomaatjes door de helft
  • 6 à 8 basilicumblaadjes
  • 1 el extra vierge olijfolie
  • peper, zout
  • balsamicoazijn als garnering

Bereidingswijze

  1. Snijd het stokbrood aan de bovenzijde in met een scherp mes en maak plakjes van ongeveer 1 cm, maar snijd het stokbrood niet helemaal door, zodat het brood nog één geheel blijft.
  2. Met een bakkwastje kan je vervolgens wat olijfolie op de ciabatta’s verdelen, zodat het ook een beetje in de snedes komt.
  3. Nu kan je de ciabatta gaan vullen: omstebeurt een plakje tomaat en een plak mozzarella. De basilicum doe je nog niet er in, die verkleuren namelijk anders door de hitte.
  4. Bak de ciabatta af volgens aanwijzingen op de verpakking. Ik hield wel de kortste tijd aan die op de verpakking stond aangegeven, toen was hij al goed.
  5. Nu kan je de basilicumblaadjes ook in de gleufjes van het brood stoppen.
  6. Voeg nu het water toe en de olijfolie en meng met een vork tot het een egaal mengsel wordt.
  7. Maak je voorgerecht af door wat peper en zout over de ciabatta’s te doen en eventueel wat balsamicoazijn. Eet smakelijk!
Heb jij dit recept geprobeerd? Wij horen graag wat je ervan vond. Deel het in een reactie onder deze post.

Heb je zelf een recept dat je heel graag wilt delen met andere glutenvrije foodies? Stuur hem naar ons! redactie@missglutenvrij.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *