Recept

Glutenvrije eiersalade

Glutenvrije eiersalade maak je heel eenvoudig zelf en is veel lekkerder dan de variant uit de supermarkt. Waarschijnlijk heb je alle ingrediënten gewoon in huis.

 

Zoals met bijna alles is zelfgemaakt veel lekkerder. Vooral vind ik dit gelden voor salades op brood of op een toastje. Ik koop echt nooit kant-en-klare eiersalade, die vind ik zo chemisch, ik maak ‘m altijd zelf. Binnen no-time heb je deze salade gemaakt en daarna wil je nooit meer anders.

HET RECEPT

Glutenvrije eiersalade

Print het recept
mail het recept
in het recept
Print het recept
mail het recept
in het recept

Ingrediënten

Voor één bakje

  • 4 eieren (M)
  • 3 el fritessaus (Gouda’s Glorie is glutenvrij)
  • 2 tl Franse mosterd
  • 1/4 van een kleine ui
  • Klein handje verse bieslook
  • Zout en peper

 

Werkwijze

  1. Kook de eieren zo’n 6 minuten tot ze hard zijn en laat afkoelen.
  2. Knip de bieslook fijn (je kunt ook gedroogde bieslook gebruiken, vers is lekkerder)
  3. Snij de ui fijn. Gebruik echt maar een klein beetje ui in je eiersalade anders overheerst dit en dat is niet lekker.
  4. Pel de eieren en maak er kleine stukjes van, het makkelijkste gaat dit met een eiersnijder, maar met een mes kan ook.
  5. Doe de ei bij de ui. Voeg de fritessaus, mosterd, bieslook, zout en peper toe. Roer alles goed door elkaar en proeven of ie goed op smaak is.

 

Deze eiersalade is erg lekker op glutenvrij brood of op een glutenvrij toastje op een verjaardag. Je kunt de eiersalade ongeveer een à twee dagen goed bewaren in de koelkast.

 

Variatie tip: Gebruik lente ui in plaats van gewone ui, ook heel erg lekker!

Wat is jouw favoriete recept? Deel het met Miss Glutenvrij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *