Recept

Gezonde Glutenvrije Frambozen Cheesecake

Ik liet me inspireren door Marike voor het maken van dit fantastische taartje: een gezonde glutenvrije frambozen cheesecake. Het is eigenlijk net een gezond ontbijt: Noten, yoghurt en fruit. Een feestelijke start van de dag.ย 

 

Datย Marikeย een grote inspiratiebron voor mij is, weten jullie inmiddels wel. Ik had nog wat ingrediรซnten in huis waar ik wel een ontbijttaart mee kon maken, dacht ik. Dit is โ€˜m geworden. En oh wat was ie lekker. De bodem was heerlijk smaakvol en knapperig en de topping van frambozen in combi met de luchtige Griekse yoghurt maakte โ€˜m af.

HET RECEPT

glutenvrije frambozen cheesecake

Gezonde Glutenvrije Frambozen Cheesecake

Print het recept
mail het recept
in het recept
Print het recept
mail het recept
in het recept

Ingrediรซnten bodem (springvorm 16 cm).

  • 50 gram amandelmeel
  • 50 gram havervlokken (Semper)
  • 5 grote dadels
  • Handje gepeldeย chufa noten
  • 1 el kaneel
  • 1 el kokosolie

Ingrediรซnten yoghurtlaag

  • 500 gram Griekse yoghurt
  • 5 blaadjes gelatine
  • 1,5 tl vanille extract
  • 3 el honing
  • Scheutje citroensap

Ingrediรซnten toplaag

  • 200 gram (ontdooide diepvries) frambozen
  • 2 blaadjes gelatine

Werkwijze

  1. Verwarm oven voor op 175 graden (boven en onder).
  2. Doe alle ingrediรซnten voor de bodem in de keukenmachine. Mix goed.
  3. Bedek bodem springvorm met bakpapier. Verspreid het meelmengsel in de springvorm en druk goed aan met je vingers of de bolle kant van een lepel. Zet de bodem zoโ€™n 12 minuten in de oven en laat afkoelen.
  4. Mix de yoghurt in een mixer met de vanille, honing en citroen.
  5. Week vijfย blaadjes gelatine in koud water, knijp zeย uit. Verwarm een paar eetlepels water in een pannetje. Roer de gelatine hier doorheen. Wanneer ditย is opgelost roer je het door het yoghurt mengsel. Even flink mixen.
  6. Giet op de bodem en zet afgedekt in de koelkast. Wacht zoโ€™n tweeย uur.
  7. Week tweeย blaadjes gelatine in koud water Verwarm een paar eetlepels water in een pannetje. Roer de gelatine hier doorheen.
  8. Wanneer de gelatine is opgelost, giet je de frambozen erbij en roer goed. Giet dit op het yoghurtmengsel.
  9. Dek af en zet in de koelkast. Wacht minimaal 12 uur.
Heb jij dit recept geprobeerd? Wij horen graag wat je ervan vond. Deel het in een reactie onder deze post.

Ik heb heerlijk met dit taartjeย ontbeten en er lekker tussendoor van gesnoept. Fijn om zo verantwoord, lekker glutenvrij te kunnen eten. Met de topping kan je uiteraard variรซren. De volgende keer wil ik โ€˜m maken met aardbei en mango.

 

Dit recept is geschreven door Harmke

Harmke

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *