Oeiโฆ Die hummus uit de supermarkt bestaat soms maar uit 40% kikkererwtenโฆ Maar er is ook goed nieuws! Als je zelf weet hoe je het moet maken, hoef je het nooit meer te kopen! Het is namelijk heel erg makkelijk. En je hebt helemaal de regie over wat je er in stopt! Echt, we overdrijven niet als we je zeggen dat je zelf hummus kan maken in nog geen 5 minuten!
Als je al vaak hummus hebt gegeten, ben je het soms een beetje zat. Dan wil je misschien wat variatie. Dat hebben we voor je! Wij zijn fan van deze zachte, aromatische, bijna romige variant. Hier is het recept!
Witte amandelpasta
Normaal gesproken zit er Tahin (sesampasta) in hummus. Maar we hebben nu gekozen voor amandelpasta. De witte amandelpasta van Terrasana is fluweelzacht van textuur en smaak. Het is wel minder uitgesproken dan Tahin, maar we voegen andere heerlijke smaken toe aan deze hummus, om het recept alsnog lekker pit te geven!
Gekonfijte citroen
Wat is een gekonfijte citroen? Dit zijn citroenen die ingemaakt zijn in zout. Je vindt ze terug in Noord-Afrikaanse recepten. Vroeger werden citroenen gekonfijt om de houdbaarheid te verlengen. Maar zo een ingemaakte citroen is een heerlijke smaakmaker! De schil is zacht geworden en eetbaar. Deze gebruik je dus gewoon mee in recepten. De smaak is licht zoutig en fris, met een beetje bitterheid van de schil. Je zou het bijna ‘bloemig’ kunnen noemen zelfs. Echt een ingrediรซnt om vaker te gebruiken, wat ons betreft! Je kan het zelf maken, maar ook kopen bij de Albert Heijn, van het merk Souq.