Recept

Hummus met gekonfijte citroen en amandelpasta

Oeiโ€ฆ Die hummus uit de supermarkt bestaat soms maar uit 40% kikkererwtenโ€ฆ Maar er is ook goed nieuws! Als je zelf weet hoe je het moet maken, hoef je het nooit meer te kopen! Het is namelijk heel erg makkelijk. En je hebt helemaal de regie over wat je er in stopt! Echt, we overdrijven niet als we je zeggen dat je zelf hummus kan maken in nog geen 5 minuten!

 

Als je al vaak hummus hebt gegeten, ben je het soms een beetje zat. Dan wil je misschien wat variatie. Dat hebben we voor je! Wij zijn fan van deze zachte, aromatische, bijna romige variant. Hier is het recept!

 

Witte amandelpasta

Normaal gesproken zit er Tahin (sesampasta) in hummus. Maar we hebben nu gekozen voor amandelpasta. De witte amandelpasta van Terrasana is fluweelzacht van textuur en smaak. Het is wel minder uitgesproken dan Tahin, maar we voegen andere heerlijke smaken toe aan deze hummus, om het recept alsnog lekker pit te geven!

 

Gekonfijte citroen

Wat is een gekonfijte citroen? Dit zijn citroenen die ingemaakt zijn in zout. Je vindt ze terug in Noord-Afrikaanse recepten. Vroeger werden citroenen gekonfijt om de houdbaarheid te verlengen. Maar zo een ingemaakte citroen is een heerlijke smaakmaker! De schil is zacht geworden en eetbaar. Deze gebruik je dus gewoon mee in recepten. De smaak is licht zoutig en fris, met een beetje bitterheid van de schil. Je zou het bijna ‘bloemig’ kunnen noemen zelfs. Echt een ingrediรซnt om vaker te gebruiken, wat ons betreft! Je kan het zelf maken, maar ook kopen bij de Albert Heijn, van het merk Souq.

HET RECEPT

Hummus met gekonfijte citroen en amandelpasta

Print het recept
mail het recept
in het recept
Print het recept
mail het recept
in het recept

Ingrediรซnten voor hummus

  • 1 blik kikkererwten 400 gram (uitgelekt)
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el witte amandelpasta
  • Peper, zout
  • 1 tl Komijn
  • 1 gekonfijte citroen
  • 2 takjes koriander, fijngesneden

Bereiding

  • Voeg de uitgelekte kikkererwten in de blender, maar hou een eetlepel apart ter garnering. Voeg de olijfolie, amandelpasta, kruiden en de gekonfijte citroen toe in de blender (met schil en al!)
  • Meng het in de blender tot er een egale structuur ontstaat.
  • Doe de hummus in een schaaltje en garneer dit met wat olijfolie, hele kikkererwten en koriander.
  • Bewaar de hummus in de koelkast in een afgelopen bakje. Zo blijft het drie dagen goed.

Hummus op een gegrild pitabroodje

Nodig

  • Glutenvrij pitabroodje
  • Je zelf gemaakte hummus!
  • Een handje rucola

Dit is dus echt een heerlijke lunch! Grill de pitabroodjes kort, of doe ze even in de airfryer en vul ze royaal met hummus. Zo is het broodje echt al heel lekker, maar wat het wat ons betreft echt af maakt, is een handje sla of rucola erbij. Eet smakelijk!

Glutenvrije pitabroodjes

Je hebt verschillende opties. BFree heeft wat ons betreft de lekkerste glutenvrije kant-en-klare pitabroodjes. Ze zijn alleen wel prijzig. Je kan ook een goedkopere optie kiezen, namelijk van Incola.ย Deze zijn wat dikker en daarmee wat meer brood-achtig, en wat minder ‘pita’-achtig, maar alsnog erg lekker.

Ze zijn bovendien niet lastig zelf te maken. Miss Glutenvrij heeft geen eigen recept voor pitabroodjes, maar we verwijzen je graag naar het kookboek van Aya Glutenvrij voor een makkelijk en lekker recept hiervoor.

Ben je meer van de ’traditionele’ hummus? Hier verscheen een hele tijd terug al een recept voor op Miss Glutenvrij. Lees ‘m hier!

 

Heb jij dit recept geprobeerd? Laat ons in de reacties weten wat je ervan vindt. Maak jij ook wel eens zelf hummus? Wat doe jij hier voor ingrediรซnten in? We vinden het leuk als je een recept instuurt via redactie@missglutenvrij.nl

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *