Met haver en kwark maakte ik heerlijke glutenvrije krentenbollen. Het recept is super simpel en ik heb geen extra suiker toegevoegd. Kortom een heerlijk voedzaam tussendoortje.
Mijn favoriete tussendoortje van dit moment is deze krentenbol van haver. Ik ben sowieso dol op haver en je kunt er de lekkerste gerechten meemaken zoals deze fijne krentenbollen. Het recept is super makkelijk en binnen een half uur kan je smullen van zo’n smaakvolle bol. Warm zijn ze namelijk ernstig lekker!
Mijn vriend is dol op deze krentenbollen. Ook liet ik mijn collega proeven en die vond ze zelfs lekkerder dan krentenbollen met gluten. Het had volgens haar iets weg van een Hongaars broodje. Genoeg enthousiasme, tijd voor het recept!
Kies voor glutenvrije haver
Let op dat je altijd voor gecertificeerde glutenvrije haver kiest. Haver is van nature glutenvrij, maar vrijwel altijd besmet met gluten. De gecertificeerde variant is geschikt voor mensen met coeliakie. Glutenvrije haver koop ik tegenwoordig bij Albert Heijn van hun eigen merk Vrij van Gluten. Deze is 100% glutenvrij, fijn om mee te werken en niet duur. En hij is zo af en toe ook nog in de aanbieding :).