Zoeken
Recept

Glutenvrije Lemon Cheesecake

Op kerstavond vieren wij al jaren kerst bij mijn moeder en maken we allemaal een gerecht. Als dessert aten we een door mijn zusjes Esther gemaakte glutenvrije lemon cheesecake.

 

De moeder van Dagmar, een bezoekster van mijn site, moet glutenvrij eten. Daarom bakken Dagmar en haar vader vaak glutenvrije gerechten. Dagmar was zo lief het recept voor een heerlijke glutenvrije lemon cheesecake naar mij te mailen. Mijn zusje Esther verzorgde het dessert tijdens het kerstavonddiner bij mijn moeder. Ik vroeg haar of zij de cheesecake wilde maken, dus doken we afgelopen maandag samen bij mij de keuken in.

glutenvrije lemon cheesecake maken

HET RECEPT

glutenvrije lemon cheesecake

Glutenvrije Lemon Cheesecake

Print het recept
mail het recept
in het recept
Print het recept
mail het recept
in het recept

Ingrediënten

  • 2 pakjes Schär speculaas (of 200 gram van andere glutenvrije biscuitjes/koekjes)
  • 100 gram roomboter
  • 1 potjes Lemon Curd van Chivers (te koop bij Albert Heijn bij het broodbeleg)
  • 500 gram magere kwark
  • 250 ml slagroom
  • 9 gelatineblaadjes

Werkwijze Lemon Cheesecake

Doe de koekjes in de blender/ keukenmachine en maal ze tot kruimels.

Smelt de roomboter in een pannetje. Als de boter gesmolten is doe je het vuur uit en voeg je de kruimels bij de boter. Zorg dat de kruimels en boter goed mengen.

Doe het prutje in een ingevette en met bakpapier bekleedde springvorm en maak hier een mooie bodem van.

Doe de gelatine in koud water en laat het een minuut of vijf weken. Maak vijf à a zes eetlepels water warm in een pannetje. Los hier de uitgeknepen gelatine in op (goed roeren). Klop de slagroom met twee eetlepels suiker stijf. 

Doe de kwark, gelatine en vijf eetlepels lemon curd in een kom. Goed mixen (het lijkt erg vloeibaar door de gelatine, maar als je gaat mixen, komt het goed).

Als het een egaal mengsel is, spatel je de slagroom erdoorheen (NIET MIXEN).

Doe dit mengsel in de springvorm en laat het minimaal drie uur in de koelkast opstijven. De taart is ook ideaal om een dag van tevoren te maken zoals Esther deed.

Heb jij dit recept geprobeerd? Wij horen graag wat je ervan vond. Deel het in een reactie onder deze post.

Eventueel kan je nog wat lemoncurd en slagroom op de taart smeren, dit geeft een sterkere citroensmaak en staat extra feestelijk. Ik vond dit erg lekker, maar anderen vonden dit een te sterke citroensmaak hebben. De taart smaakte lekker fris en was zeker geslaagd. Thanks zus voor het maken van deze cheesecake en dank je wel Dagmar voor het delen van dit heerlijke recept!

 

Het kerstavond diner bij mijn moeder was erg gezellig en we hebben heerlijk gegeten. Vanavond eet ik bij mijn schoonmoeder en morgen bij mijn vader. De food foto’s van al het lekkere eten deel ik nog in een artikel met jullie.

 

Dit recept is geschreven door Harmke

Harmke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *