Recept

Glutenvrije monchou taart

Deze zeer smaakvolle glutenvrije monchou taart kan iedereen maken! In dit artikel deel ik het recept van lezeres Bianca.

 

Bianca stuurde me een mailtje of ik de glutenvrije monchoutaart ken, zij maakt ‘m graag voor haar 9-jarige nichtje met coeliakie. Ja, die ken ik zeker! Mijn moeder maakte ‘m vroeger altijd met verjaardagen. Hij is makkelijk te maken en de taart is super lekker. Ik heb het recept nog nooit op mijn site gedeeld, zag ik. Bianca was zo lief haar recept te delen.

 

Voor de bodem gebruikt Bianca glutenvrije speculaasjes van Schรคr. Je kunt hiervoor ook andere glutenvrije koekjes gebruiken. Jรกren geleden, toen er nog vrijwel geen glutenvrije producten te koop waren, maakte mijn moeder de bodem met baby Liga’s of Glutafin biscuitjes. Neem dus wat je lekker vindt en voor handen hebt.

HET RECEPT

glutenvrije monchou taart

Glutenvrije monchou taart

Print het recept
mail het recept
in het recept
Print het recept
mail het recept
in het recept

Dit recept is voor een monchoutaart voor 8 ร  10 personen.

 

Bereidingstijd: 10 minuten
Wachttijd: 6 uur

 

Ingrediรซnten

 

Voorbereidingen

Haal de monchou een paar uur van tevoren uit de koelkast, zodat deze zacht kan worden. Gebruik een springvorm van 24cm en bedek deze met bakpapier.

 

Werkwijze glutenvrije monchoutaart

  1. Maakย de koekjes met een stamper/ keukenmachine zo fijn mogelijk.
  2. Smelt de boter in een pannetje op matig vuur. Deze mag niet bruin worden.
  3. Voeg de boter aan de kruimels toe en meng dit door elkaar.
  4. Verdeel het mengsel in de springvorm en druk aan met de bolle kant van een lepel.
  5. Zet de springvorm in de koelkast.
  6. Voor de vulling: Klop de slagroom met wat suiker en de slagroomversteviger stijf.
  7. Klop ook de monchou even samen met de vanillesuiker.
  8. Voeg de slagroom en de monchou samen en klop dit ook even door elkaar.
  9. Doe het mengsel in de springvorm en laat zo’n 6 uur in de koelkast staan.
  10. Pas wanneer je de taart gaat serveren doe je de taartvulling er bovenop.

 

Heb jij dit recept geprobeerd? Wij horen graag wat je ervan vond. Deel het in een reactie onder deze post.

Dit recept is geschreven door Harmke.

Harmke

2 gedachten over “Glutenvrije monchou taart”

  1. Hoi,

    Heb zojuist dit recept gemaakt. Vroeg me alleen af of de verhouding boter en koekjes wel klopt. 125 gram boter lijkt een beetje veel op 100 gram koekjes.
    Hoor graag!
    Groet,
    Naima

    1. Hi Naima,

      Die hoeveeelheid klinkt inderdaad als heel veel. Het is aangepast naar 35, daarmee zou je een super lekkere bodem krijgen!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *