Deze zeer smaakvolle glutenvrije monchou taart kan iedereen maken! In dit artikel deel ik het recept van lezeres Bianca.
Bianca stuurde me een mailtje of ik de glutenvrije monchoutaart ken, zij maakt ‘m graag voor haar 9-jarige nichtje met coeliakie. Ja, die ken ik zeker! Mijn moeder maakte ‘m vroeger altijd met verjaardagen. Hij is makkelijk te maken en de taart is super lekker. Ik heb het recept nog nooit op mijn site gedeeld, zag ik. Bianca was zo lief haar recept te delen.
Voor de bodem gebruikt Bianca glutenvrije speculaasjes van Schรคr. Je kunt hiervoor ook andere glutenvrije koekjes gebruiken. Jรกren geleden, toen er nog vrijwel geen glutenvrije producten te koop waren, maakte mijn moeder de bodem met baby Liga’s of Glutafin biscuitjes. Neem dus wat je lekker vindt en voor handen hebt.
2 gedachten over “Glutenvrije monchou taart”
Hoi,
Heb zojuist dit recept gemaakt. Vroeg me alleen af of de verhouding boter en koekjes wel klopt. 125 gram boter lijkt een beetje veel op 100 gram koekjes.
Hoor graag!
Groet,
Naima
Hi Naima,
Die hoeveeelheid klinkt inderdaad als heel veel. Het is aangepast naar 35, daarmee zou je een super lekkere bodem krijgen!