Search
Recept

Glutenvrije Nestlé koekjes (Suikerfeest recept)

Ik maakte glutenvrije ‘Nestlé koekjes’ een recept dat ik kreeg van mijn islamitische collega. Een heerlijk zoet recept met vermalen biscuit, witte chocolade en kokos dat perfect is om te maken voor het Suikerfeest.

 

Wat is nu een lekker recept voor Suikerfeest? Ik had geen idee, want ik ben christen en christenen vieren dit feest nu eenmaal niet. Maar omdat ik ook genoeg islamitische volgers heb, wil ik graag een lekker glutenvrij Suikerfeest recept op  mijn site zetten. Ik vroeg aan mijn collega welk recept zij graag maakt als de ramadan voorbij is. Ze noemt het ‘Nestlé koekjes’. De ingrediënten bestaan uit vermalen biscuit, noten, gedroogd fruit, witte chocola en kokos. De koekjes hoeven niet in de oven, een heerlijk no-bake recept dus.

nestlé koekjes

HET RECEPT

glutenvrije nestlé koekjes

Glutenvrije Nestlé koekjes (Suikerfeest recept)

Print het recept
mail het recept
in het recept
Print het recept
mail het recept
in het recept

Ingrediënten (voor 25 stuks)

  • 2 pakken glutenvrije biscuit (ik gebruikte Butterkeks Schär 2x 165gr)
  • 40 gr gemengde noten
  • 40 gr dadels zonder pit
  • 40 gr rozijnen
  • 1 blikje gecondenseerde melk (397gr)
  • 400 gram witte chocolade
  • 1 zakje geraspte kokos (98gr)

Werkwijze

Vermaal de koekjes in de keukenmachine. Hak met een mes de noten en dadels. Doe dit bij de vermalen koekjes met de rozijnen en de gecondenseerde melk. Mix dit en maak er balletjes van zo groot als een pingpongbal, leg deze op een bord, dek af met huishoudfolie en zet het bord voor minimaal een uur in de koelkast. Smelt de chocola au bain-marie en rol de balletjes door de gesmolten chocolade, daarna rol je ze direct door de kokos. Leg de balletjes op een bord en zet nog even in de koelkast.

Heb jij dit recept geprobeerd? Wij horen graag wat je ervan vond. Deel het in een reactie onder deze post.

Fijne Suikerfeest voor iedereen die het gaat vieren.

 

Uiteraard zijn deze koekjes ook heel lekker als het geen Suikerfeest is. Het zijn heerlijke zoete koekjes met een brosse smaak. De combinatie witte chocola en kokos is ook echt perfect.

 

Deze blog is geschreven door Harmke

Harmke

1 gedachte over “Glutenvrije Nestlé koekjes (Suikerfeest recept)”

  1. Wat leuk dat je dit deelt en denkt aan je volgers, die het Suikerfeest vieren! Echt top! Dit is mijn eerste suikerfeest met Coeliakie, maar door dit soort creatieve glutenvrije recepten wordt het Suikerfeest een stuk leuker!???? ☺️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *