Recept

Glutenvrije notenreep maken (no-bake)

Een gezonde glutenvrij en voedzaam tussendoortjes is iets waar ik altijd naar op zoek ben. Dit recept voldoet aan deze criteria. Deze notenrepen maak je in een handomdraai en ze hoeven niet eens in de oven.

 

Een glutenvrije notenreep maken is een goede en eenvoudige mealprep. Neem deze gezonde reepjes bijvoorbeeld mee naar je werk of onderweg. Deze zijn voedzaam, geven energie en een lang verzadigd gevoel.

 

glutenvrije notenreep maken

 

HET RECEPT

notenreep maken

Glutenvrije notenreep maken (no-bake)

Print het recept
mail het recept
in het recept
Print het recept
mail het recept
in het recept

Ingrediënten (voor 6 repen)

  • 10 dadels
  • 2 flinke eetlepels pindakaas
  • 3 el water
  • 2 el kokosolie
  • 200 gr ongebrande noten
  • 2 el kokosrasp
  • Halve tl zout
  • 3 el gedroogd fruit (ik gebruikte tutti frutti)
  • Halve el honing

 

Werkwijze

Dadels fijnsnijden/ even vermalen in de keukenmachine. Meng dit met de pindakaas, water, kokosolie, honing en verwarm in een steelpannetje. Maal de noten even in de keukenmachine en roer met de kokosrasp, zout en het gedroogde fruit door de dadelpasta. Gebruik een vorm waar je repen in kan maken (of neem een cakeblik) en doe hierin het mengsel. Druk goed aan met een lepel en zet dertig minuten in de vriezer. (Gebruik je een cakeblik snij de plak dan nog in repen.) Doe de repen in een afsluitbaar bakje. Wanneer je de repen wilt eten, haal je ze uit de vriezer.

Heb jij dit recept geprobeerd? Wij horen graag wat je ervan vond. Deel het in een reactie onder deze post.

Dit recept is geschreven door Harmke.

Harmke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *