Recept

Glutenvrije Ontbijtcake met Blauwe bessen – Aya Glutenvrij

Dit recept is gemaakt door Fatima van Aya Glutenvrij. Dit recept stond ook, samen met andere lekkere recepten door Fatima, in ons eerste geprinte magazine (Volume 1). Meer lezen over onze magazines? Klik dan hier!

HET RECEPT

Glutenvrije Ontbijtcake met Blauwe bessen – Aya Glutenvrij

Print het recept
mail het recept
in het recept
Print het recept
mail het recept
in het recept

Ingrediënten:

  • 200 gram havermout
  • 80 g amandelmeel
  • 325 ml karnemelk
  • 50 gram suiker
  • 3 eieren
  • 50 ml zonnebloemolie
  • 2 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel xanthaangom
  • 1/2 theelepel baking soda
  • snufje zout
  • 100 gram blauwe bessen (Extra: handje blauwe bessen)
  • handje hazelnoten, gehakt

Bereidingswijze:

    1. Neem een kom en doe daarin de havervlokken, suiker en karnemelk. Roer door en laat het staan voor ongeveer 15 minuten.
    2. Doe in een andere kom de olie en de eieren. Roer het met een garde goed door.
    3. Voeg daarbij het havermoutmengsel en roer weer door.
    4. Meng in een andere kom de amandelmeel, bakpoeder, baking soda, zout en xanthaangom samen. Voeg het geleidelijk bij de natte ingrediënten terwijl je alles goed doorroert.
    5. Als laatste spatel je de bessen voorzichtig door het beslag heen. Niet te lang!
    6. Giet het beslag in een ingevette bakvorm.
    7. Verdeel nog een handje blauwe bessen over de bovenkant en strooi ook wat gehakte hazelnoten overheen.
    8. Bak de cake op 180 graden voor ongeveer 40 minuten.
    9. Laat na het bakken de cake goed afkoelen op een rooster.

Eet smakelijk!

Heb jij een lekker recept om te delen? Stuur het naar Miss Glutenvrij en wie weet, schitter jij ook op onze website!

redactie@missglutenvrij.nl

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *