Recept

Snel recept voor glutenvrije pasta spinazie

Weinig tijd? Dit recept voor glutenvrije pasta spinazie staat met 15 minuten op tafel. Lekker, gezond, glutenvrij. Ik ben er dol op. Verse ingrediënten die maken een recept. Kies dus voor bladspinazie die niet uit het vriesvak komt, rauwe knoflook en heerlijke zoete tomaatjes. Ik deed er vandaag ook nog wat gerookte zalm doorheen, die had ik nog liggen maar dat is natuurlijk optioneel. We eten deze pasta ook heel vaak vegetarisch.

 

Glutenvrije tagliatelle

Ik gebruik in dit recept de glutenvrije tagliatelle pasta van het merk Barilla, wat mij betreft de allerlekkerste glutenvrije pasta ooit! Maar je mag natuurlijk ook een andere pasta gebruiken. Voor wie de glutenvrije Barilla pasta’s nog niet eerder heeft geproefd ‘You are missing out’ ik bestel ze zelf online bij de Appie. Ik ontdekte deze pasta al lang voordat ze in Nederland verkrijgbaar waren. Ik heb ze zelfs een keer gemaild om te vragen waarom het in Nederland niet verkrijgbaar was, zonder resultaat. Maar nu is het eindelijk zo ver. Nooit meer twee pasta’s koken want deze is zó lekker dat mijn vriend geeneens doorheeft dat we allebei glutenvrije pasta eten.

 

 

<<< De verpakking is lichtblauw, niet meer te verwarren met de donkere variant die niet glutenvrij is. Er staat een groot glutenvrij logo op de voorkant. Aanrader!

HET RECEPT

Snel recept voor glutenvrije pasta spinazie

Print het recept
mail het recept
in het recept
Print het recept
mail het recept
in het recept

Ingrediënten

  • 1 grote zak verse en gewassen bladspinazie
  • glutenvrije tagliatelle of andere glutenvrije pasta
  • zoete cherry tomaatjes ongeveer 10 stuks
  • 2 tenen knoflook
  • verse room of een lactosevrij alternatief ongeveer 200 ml
  • 1 glutenvrij bouillonblokje
  • Italiaanse kruiden 1 el
  • olijfolie mild
  • zoet en peper
  • Parmigiano Reggiano kaas of een alternatief
  • optioneel nog wat gerookte zalm of gerookte spekjes

Aanwijzingen

  1. Zet alvast een grote pan met water op, voeg wat zout en olijfolie toe en breng aan de kook.
  2. Als het water kookt kun je de tagliatelle toevoegen. Kook de pasta beetgaar volgens de beschrijving.
  3. Was de tomaatjes en halveer, pel de knoflook en gebruik een knoflookpers, zet ook de overige ingrediënten alvast klaar en binnen handbereik.
  4. Verwarm 2 el olijfolie in een grote hapjespan, wok of braadpan.
  5. Voeg eerst de tomaten toe met wat zout, peper en Italiaanse kruiden naar smaak. Als de tomaten gaan slinken mag je eventueel de gerookte zalm of spekjes toevoegen, voor de vega variant sla je deze stap natuurlijk over.
  6. Voeg dan de knoflook en de spinazie toe. Zodra ook de spinazie slinkt mag je meteen de room en bouillon toevoegen. Zet het vuur nu heel laag en giet nu eerst je pasta af.
  7. De pasta mag nu al bij de saus zodat alle smaken lekker samenkomen.
  8. Serveer in een diep bord met vers geraspte Parmigiano Reggiano, smullen maar!

 

Nog meer glutenvrije pasta recepten? >>>

 

Dit recept is gemaakt door Emmelou Green van Bakers and Fakers. (I.M. 2022).

Bakers and Fakers

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *