Recept

Glutenvrije pastasalade met gerookte kip, pesto en avocado

De zonnige dagen komen eraan! Ik vind het dan heerlijk omย op mijn balkon te zitten met een flink gevulde kom verse pastasalade. Met de glutenvrije pasta van Albert Heijn’s eigen merk ‘Vrij van Gluten’ maakte ik een salade met gerookte kip, pesto en en avocado. Een heerlijke maaltijd als lunch of diner.ย 

 

Albert Heijn breidt het aanbod glutenvrije eigen merk producten flink uit. Vanuit de wens van klanten die glutenvrij eten, ontwikkelde Albert Heijn 25 producten zonder gluten. Zeย zijn herkenbaar aan het ‘Vrij van Gluten’ label en frisse lichtblauwe verpakking. Het nieuwe assortiment bestaat uit producten die voorzien in basisbehoeften voor iedere dag. Je vindt de glutenvrije etenswaren op รฉรฉn plek:ย in het houdbare schap met bewuste en feel good producten.

 

Een greep uit het ‘Vrij van Gluten’ assortiment van Albert Heijn.

 

Albert Heijn biedtย met de productgroep ‘Vrij van Gluten’ een rijk assortiment voor een smaakvolle en gevarieerde maaltijd.ย Waaronder brood- en bakmixen, koekjes, crackers en pasta’s. Met die laatste creรซerde ik een heerlijke glutenvrije ย pastasalade.

 

 

HET RECEPT

Glutenvrije pastasalade met gerookte kip, pesto en avocado

Print het recept
mail het recept
in het recept
Print het recept
mail het recept
in het recept

Ingrediรซnten

Voor 4 personen

  • 300 gram fusilli (Vrij van Gluten)
  • 300 gram gerookte kip (AH)
  • 2 bollen mozzarella (AH eigen merk)
  • 4 flinkeย el pesto (AH, 1 klein potje van 90 gram)
  • 4 semi-zongedroogde tomaatjes (AH excellent)
  • 2 eetrijpe avocado’s
  • 4 el pijnboompitjes (AH eigen merk)
  • 40 gram veldsla
  • 40 gram rucola sla

 

Werkwijze

  1. Kook de fusilli volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar en laat afkoelen.
  2. Snijd de gerookte kip, mozzarella en avocado in blokjes van zo’n 1 bij 1 cm. Doe deze ingrediรซnten bij elkaar in een grote kom.
  3. Snijd de semi-zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes en doe dit bij de ingrediรซnten in de kom.
  4. Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan en laat afkoelen.
  5. Doe de pesto met de pijnboompitjes bij de ingrediรซnten in de kom.
  6. Voeg de afgekoelde pasta toe aan de overige ingrediรซnten in de kom en roer alles goed door elkaar.
  7. Voeg de twee soorten sla toe aan de overige ingrediรซnten. Mix allesย goed en verdeel over vier kommen.

 

  • Tip 1: Serveer met een glutenvrij (ciabatta)broodje.
    In het houdbare schap metย bewuste en feel good producten vind je glutenvrije broodjes. Bak deze af volgens verpakking en serveer bij de pastasalade. Lekker met wat kruidenboter of verse roomkaas met verse kruiden.
  • Tip 2: Je kunt deze pastasalade van tevoren maken. Ook handig dus als lunch mee naar school of werk.ย 

Dit is een gesponsord artikel.

 

Dit recept is gemaakt door Harmke (oprichtster van Miss Glutenvrij)

 

Harmke

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *