De avonden worden langer, en hopelijk snel ook wat warmer. Een heerlijke avondmaaltijd is dan een glutenvrije pastasalade. Maar dit kan ook als lunch, dan heb je al lekker wat groenten op. Voedzaam en vullend!
Aspergetijd!
Aspergetijd: hate it or love it. In ieder geval komen witte asperges bij ons er niet in. Vaak geprobeerd, maar nee, ik ben nog steeds niet overstag en kan er niet aan wennen. Groene asperges daarentegen ben ik gek op. Wist je dat je groene asperges ook heel goed in de airfryer kan grillen? Dit duurt maar 6 minuten. En het is echt een lifehack. Een super makkelijke manier om ze te grillen en lekker krokant te maken.
Groene pesto maken
Groene pesto kan je heel makkelijk zelf maken. In dit recept deden we dit met de klassieke ingrediënten rucola, pijnboompitten, Parmezaanse kaas, olijfolie peper en zout. Maar wat wij een lekkere aanvulling hierop vinden, zijn doperwtjes. Even kort blancheren en vervolgens mee in de blender. Het geeft meer body aan de pesto en je krijgt groene groenten binnen.
Je kan natuurlijk er ook voor kiezen om zelf groene pesto te kopen. Lekker snel en makkelijk! Maar als je het zelf een keer maakt, wil je denk ik niet anders meer… Dit is echt lekkerder.
Glutenvrije pastasalade
De glutenvrije pastasalade mag wat ons betreft vaker op het menu staan, voor lunch of diner. Je kan eindeloos variëren. Zorg voor een fijne glutenvrije pasta als basis, groenten, een frisse bite van tomaatjes of rauwe bladgroenten, een gekookt eitje en witte kaas om het af te maken. Ideale lunch voor tijdens werktijd of tijdens drukke avonden.