Recept

Glutenvrije perzik cheesecake

Wie heeft er zin in een lekker frisse glutenvrije perzik cheesecake? Vrij van gluten, lactose én zonder geraffineerde suiker. De perzik cheesecake smaakt lekker zoet maar is ook friszuur van smaak. Perfect voor in de zomer of als een luxe dessert bij een leuk diner. Wie bakt er mee?

perzik cheesecake

HET RECEPT

glutenvrije perzik cheesecake

Glutenvrije perzik cheesecake

Print het recept
mail het recept
in het recept
Print het recept
mail het recept
in het recept

Wat heb je nodig voor 2 taartjes?

Springvorm advies: Ik gebruikte een springvorm van 12 cm (deze kun je kopen bij de AH, Action, Xenos, Hema)

Ingrediënten voor de bodem

  • 35 gr. havervlokken
  • 35 gr. amandelmeel
  • 2 medjoul dadels
  • 1 el kokosolie
  • noten naar wens (ik gebruikte 2 verkruimelde walnoten per taartje)
  • 1 tl kaneel

Voor de vulling

  • 500 gr. kokos yoghurt, (lactosevrije) kwark, soja yoghurt
  • 4 blaadjes gelatine
  • 3 el. honing
  • scheutje sinaasappelsap

Voor de topping

  • 2 perziken (of nectarines)

Aan de slag!

  1. bekleed de bodem van de springvormpjes met bakpapier en vet de randen in. Verwarm de oven alvast voor op 170 graden.
  2. Doe de havervlokken, het meel, het kaneel en de ontpitte medjoul dadels in een mengkom.
  3. Verwarm de kokosolie en voeg dit toe aan de melenmix. Kneed dit alles tot een mooie deegbal.
  4. Verdeel het deeg in twee stukken en druk dit uit over de bodems.
  5. Verspreid de notencrunch over de bodem en besprenkel de bodem met een snufje zout.
  6. Zet de taartjes voor zo’n 10 minuten in de oven.
  7. Ga ondertussen aan de slag met de fluwelen vulling.

De vulling!

  1. Week de gelatineblaadjes in een bakje water en knijp deze uit.
  2. Verwarm een aantal eetlepels water in een pannetje en voeg de gelatine toe. Roer net zo lang totdat deze zijn opgelost.
  3. Roer dit goedje door de (lactosevrije) kwark, kokos yoghurt en voeg het zoetmiddel, vanille en de sinaasappelsap toe.
  4. Wanneer je een luchtig wolkendek wilt creëren, mix dan het yoghurtmengsel samen met een theelepel xanthaangom of een zakje klopfix 5 minuten op hoge snelheid met een mixer.
  5. Vul de vormpjes wanneer de bodem is afgekoeld met dit Parelwitte mengsel.
  6. Zet de vormpjes in de koelkast voor zo’n 2 uur. Ik maakte de taartjes de dag van te voren zodat ik alleen nog maar de topping hoefde toe te voegen.

De garnering!

  1. Snijd de perziken in partjes en maak er een roos vorm van door van buiten naar binnen te werken. Zie de foto hierboven. Snijd de reepjes niet te dik en als ze voor de binnenkant een beetje te stug worden dan kun je de stukjes even verwarmen in de magnetron zodat ze slap worden en makkelijker te buigen zijn.
  2. Wil je er echt een feestje van maken? Strooi er dan wat ‘confetti’ overheen! Dan doel ik op die vrolijke kokos snippers!’

 

Heb jij dit recept geprobeerd? Wij horen graag wat je ervan vond. Deel het in een reactie onder deze post.

 

Nog meer inspiratie nodig? Kijk dan ook eens bij onze andere taartrecepten >>> klik hier voor nog meer taartjes!

Harmke

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *