Al je guilty pleasures in één recept. Dit is zó leuk tijdens een filmavondje of om te eten tijdens een spelletje! Het is mierzoet, maar zo af en toe houden we daar wel van!
Ken je smores al? Een paar jaar geleden namen smores het internet al over. Het zijn geroosterde marshmallows met een stukje chocola, gesandwicht tussen twee koekjes. Tijdens een zomerse barbecue is het natuurlijk een must om een pak (glutenvrije) marshmallows in huis te hebben. Maar ook zonder de barbecue kan je s’mores maken! Gewoon uit de oven!
We maakten de Smores Dip versie: uit de oven. De klassieke smores elementen zijn natuurlijk aanwezig: marshmallow, chocola en koek. Als koek kan je het best niet het aller zoetste koekje kiezen, aangezien de marshmallows al zoet genoeg zijn. Digestive koekjes van Schär doen het goed, of boterkoekjes of ‘kaakjes‘.
Crème Brûlée Brander
Wij begingen een kookblunder. Je ziet het op de foto: We hebben een klein stukje geprobeerd wat mooier goudbruin te krijgen met een crème brûlée brander. Helaas, dan vliegt je marshmallow in de fik. Overigens waren ze al lichtbruin gekleurd, maar dit is op de foto niet zo goed te zien. Het randje was wel al lekker knapperig toen het uit de oven kwam. 15 minuten oventijd werkte hier dus gewoon perfect voor deze s’mores dip!