Recept

Smores dip uit de oven

Al je guilty pleasures in één recept. Dit is zó leuk tijdens een filmavondje of om te eten tijdens een spelletje! Het is mierzoet, maar zo af en toe houden we daar wel van!

 

Ken je smores al? Een paar jaar geleden namen smores het internet al over. Het zijn geroosterde marshmallows met een stukje chocola, gesandwicht tussen twee koekjes. Tijdens een zomerse barbecue is het natuurlijk een must om een pak (glutenvrije) marshmallows in huis te hebben. Maar ook zonder de barbecue kan je s’mores maken! Gewoon uit de oven!

 

We maakten de Smores Dip versie: uit de oven. De klassieke smores elementen zijn natuurlijk aanwezig: marshmallow, chocola en koek. Als koek kan je het best niet het aller zoetste koekje kiezen, aangezien de marshmallows al zoet genoeg zijn. Digestive koekjes van Schär doen het goed, of boterkoekjes of ‘kaakjes‘.

 

Crème Brûlée Brander

Wij begingen een kookblunder. Je ziet het op de foto: We hebben een klein stukje geprobeerd wat mooier goudbruin te krijgen met een crème brûlée brander. Helaas, dan vliegt je marshmallow in de fik. Overigens waren ze al lichtbruin gekleurd, maar dit is op de foto niet zo goed te zien. Het randje was wel al lekker knapperig toen het uit de oven kwam. 15 minuten oventijd werkte hier dus gewoon perfect voor deze s’mores dip!

HET RECEPT

Smores dip uit de oven

Print het recept
mail het recept
in het recept
Print het recept
mail het recept
in het recept

Ingrediënten

  • 100 gram marshmallows (Frisia is glutenvrij)
  • 1 pak Schär digestive koekjes of andere koekjes
  • Halve reep (pure) chocolade

Nodig

  • ovenschaal

Werkwijze

  1. Verwarm allereerst de oven vast voor op 120 graden
  2. Leg de chocola in stukjes over de bodem van de ovenschaal
  3. Leg hierop de marshmallows. Zet ze rechtop en naast elkaar, zodat ze niet overlappen.
  4. Zet de ovenschaal voor 12-15 minuten in de oven.
  5. Dippen maar met je koekjes!

Dip de smores terwijl de marshmallows nog warm zijn. Dan zijn ze lekker zacht. Het beste is dus ze gelijk uit de oven op tafel te zetten. De chocola was heerlijk gesmolten en als je het koekje dus doopt in de ovenschaal, heb je een heerlijke combi van zachte marshmallows met gesmolten chocola. Echt een succes dus! En heel makkelijk te maken.

Heb jij dit recept geprobeerd? Laat ons in de reacties weten wat je ervan vindt.

 

Heb je zelf een recept dat je heel graag wilt delen met andere glutenvrije foodies? Stuur hem naar ons! redactie@missglutenvrij.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *