Recept

Verrassende glutenvrije tiramisu met ontbijtkoek en limoen!

Iedereen gaat elk jaar weer op zoek naar hét perfecte dessert voor tijdens de feestdagen. Mocht je deze nog niet gevonden hebben, dan hebben wij een ideaal recept voor jou om lekker mee aan de slag te gaan. Een variatie op de klassieker tiramisu.

 

Het recept waar we mee aan de slag gaan, is misschien één van de eerste die in je opkomt, namelijk: glutenvrije TIRAMISU. Deze keer maken we een heerlijke tiramisu, met ontbijtkoek van Peijnenburg. Zonder alcohol, dus iedereen kan meegenieten!

 

Peijnenburg is al 130 jaar de ontbijtkoekspecialist! Wist je dat je Peijnenburg ontbijtkoek er makkelijk uitpikt door de unieke specerijenmix? En gelukkig heeft Peijnenburg ook twee glutenvrije opties, maar wel met de bekende smaak. Zo heb je de glutenvrije ongesneden ontbijtkoek, maar ook glutenvrije parelkandij!

 

ONTBIJTKOEK IS VEELZIJDIG

Het leuke van ontbijtkoek is dat het ontzettend veelzijdig is. Misschien denk je meteen aan een dikke plak met (room)boter. Heerlijk als tussendoortje op elk moment van de dag. Maar er is meer mogelijk dan je denkt! Je kan een plakje ontbijtkoek namelijk ook goed verwerken in recepten. Zo waren ook wij positief verrast over dit recept dat wij ontvangen hebben van Peijnenburg. De tiramisu klonk super lekker door de combi van de kruidige ontbijtkoek en limoen. We konden het dus niet laten om ‘m even uit te testen, voordat we dit recept met jullie delen. 

 

HET RECEPT

Glutenvrije Tiramisu van ontbijtkoek

Verrassende glutenvrije tiramisu met ontbijtkoek en limoen!

Print het recept
mail het recept
in het recept
Print het recept
mail het recept
in het recept

INGREDIËNTEN VOOR DE TIRAMISU (4 PERSONEN)

 • 3 eidooiers
 • 2 eiwitten
 • 50 gram suiker
 • 1 limoen
 • 250 gram mascarpone
 • 145 gram Peijnenburg Glutenvrije ontbijtkoek

ROUTE NAAR JOUW PERFECTE KERSTDESSERT – DE BEREIDING 

 1. Gebruik de helft van de suiker en klop dit samen met de eidooiers wit. 
 2. Klop de eiwitten met de andere helft van de suiker tot stijve pieken. (het is goed als je de kom ondersteboven kan houden, zonder dat het opgeklopte eiwit eruit valt)
 3. Meng het mengsel van eidooiers samen met de mascarpone en voeg de geklopte eiwitten toe.
 4. Pers de limoen en vang het sap op. Dit heb je later nodig.
 5. Verkruimel de ontbijtkoek, maak zo fijn mogelijk. Voeg het limoensap toe. Dit mix je tot alle ontbijtkoek vochtig is.
 6. Pak 4 glazen erbij en maak laagjes. Begin met de mascarpone, vervolgens voeg je een laag van het koekmengsel toe. Ga zo door tot elk glaasje gelijk gevuld is. 
 7. Als laatste is het belangrijk om de tiramisu te laten opstijven. Zet de glaasjes in de koelkast voor minimaal 1,5 uur.
 8. Decoreer de glaasjes met een beetje cacaopoeder of fruit. Eet smakelijk!
Heb jij dit recept geprobeerd? Laat ons in de reacties weten wat je ervan vindt.

KIDSPROOF

Tiramisu is een klassieker voor tijdens feestelijke etentjes. En terecht! Het is heerlijk in zijn eenvoud en de smaken zijn bekend en toegankelijk voor iedereen. Dit recept bevat geen alcohol, dus dit maakt het ook geschikt voor personen onder de 18 jaar.

Dit is een gesponsord artikel. Deze blog is samengesteld met een recept dat wij aangeleverd hebben gekregen van Peijnenburg. Zie hier ook de bronvermelding van het recept, in het kookschrift van AH.

Ben je op zoek naar meer heerlijke glutenvrije desserts? Een dessert kan je dinertje meteen heel chique maken als je dat wilt. Kijk hier voor inspiratie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *