Zoeken
Recept

Glutenvrije Tortiglioni met rode pesto en knapperige pancetta!

Een wereld zonder pasta is eigenlijk lastig voor te stellen. Het is één van de meest gegeten gerechten in Nederland. En ook binnen een glutenvrij dieet zijn de opties gelukkig groot als het om glutenvrije pasta gaat. Deze keer geen spaghetti of macaroni, maar glutenvrije TORTIGLIONI! Ken jij deze pastavorm al? We maken ‘m met smeuïge rode pesto en knapperige pancetta. Lees snel verder voor het recept.

 

Wat is tortiglioni?

Tortiglioni is een pastasoort die lijkt op rigatoni en penne. Toch is het wel degelijk anders. Het is een kokervormige pasta met recht afgesneden uiteinden. Aan de buitenkant vind je diagonale diepe groeven. Door deze vorm en groeven, kan de pasta goed saus vasthouden. De saus ‘glijdt’ dus niet van je pasta af, maar blijft op de pasta liggen. Hierdoor leent tortiglioni zich goed voor veel bekende sauzen, ook wat dikkere sauzen.

 

Glutenvrije tortiglioni? Yes!

Leuk al die pastavormen, denk je misschien. Maar de belangrijkste vraag is of deze pasta ook glutenvrij bestaat. Want we weten allemaal dat als je glutenvrij moet eten, je vaak maar beperkte keuze hebt. Gelukkig goed nieuws, want glutenvrije tortiglioni bestaat. Hier vind je een link om het te kopen. Het is van het merk Barilla, die een breed aanbod hebben in glutenvrije pasta. Yay! En als je liever glutenvrije tortiglioni gebruikt van een alternatieve graansoort, bestaat er ook tortiglioni van 100% boekweitmeel. 

 

Tortiglioni met rode pesto

In dit recept maken we glutenvrije tortiglioni met smeuïge rode pesto. De rode pesto is ook van Barilla en deze is de basis van de saus. We voegen paprika toe, zwarte olijven en knapperig uitgebakken pancetta. En natuurlijk een royale hoeveelheid Parmezaanse kaas. De paprika voegen we ongebakken toe. Het recept vind je hieronder. Wat ons betreft is dit recept echt een blijvertje: super snel, makkelijk en rijk aan smaak!

 

Vega optie

Vega vleesvervangers zijn soms lastig te vinden zonder gluten. Als je pancetta wilt vervangen door een vega variant, kan je AH Vegan Spekjes gebruiken. Deze bevatten een glutenvrij logo en zijn lactosevrij. Mocht je andere vega(n) spekjes op het oog hebben, check dan even de verpakking om zeker te weten dat het wel glutenvrij is.

 

Glutenvrije pastatips!

Door de jaren heen heeft Miss Glutenvrij veel gedeeld over glutenvrije pasta. De keuze is reuze, maar wat ons betreft is niet elke keuze nou bepaald lekker. Daarbij komt nog dat niemand zit te wachten op een plakkerige, droge klomp pasta. Daarom vind je hier 5 tips om te voorkomen dat je pasta plakt. Tips over pasta in je glutenvrije voorraadkast vind je hier!

HET RECEPT

Glutenvrije Tortiglioni met rode pesto

Glutenvrije Tortiglioni met rode pesto en knapperige pancetta!

Print het recept
mail het recept
in het recept
Print het recept
mail het recept
in het recept

Ingrediënten voor 2 personen

 

Bereidingswijze

  1. Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking al dente. Ondertussen kan je in een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur de pancetta uitbakken, tot deze knapperig is. Schep ze uit de pan en zet even apart.
  2. Doe de gekookte pasta in een ruime schaal. Meng hier de rode pesto goed doorheen, zodat alle pasta bedekt is met een laagje rode pesto. Vervolgens voeg je de andere ingrediënten toe. Eindig met de Parmezaanse kaas en rucola. Eet smakelijk en geniet!

 

Wat is jouw lievelingspasta? Deel hieronder jouw mening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *