Recept

Glutenvrije vezelrijke salade met quinoa en gerookte kip 

Omdat ik glutenvrij eet, moet ik goed letten op m’n vezelinname. Ik vind dit lastig, want glutenvrij eten bevat nou eenmaal minder vezels dan glutenvol. Deze vezelrijke quinoasalade is een goede lunch, met groenten en ook nog vezelrijk!

Voldoende vezels binnen glutenvrij dieet

Eerder schreef diëtiste in spé Marieke een artikel voor mijn site over voldoende vezels binnen krijgen als je glutenvrij eet. In dit artikel stond de tip om quinoa te eten. Ik had eerder eens een salade met rode quinoa op van de Albert Heijn en kon me herinneren dat ik dit zo lekker vond dus at eigenlijk nooit meer quinoa.

Maar in de goodiebag van de Coeliakiemaand zat een pakje quinoa van Lola quinoa. Ik gaf de kleine bruine korreltjes toch weer een kans en maakte er een salade mee. En wow, wat is deze quinoa lekker. De smaak is heerlijk nootachtig en het vult mijn maag goed. Ook heel belangrijk: ik merk dat mijn darmen er baat bij hebben! Dus nu maak ik zo’n twee keer per week een salade met quinoa. Kom maar door met die vezels!

Graag deel ik het recept van de glutenvrije quinoa salade die op dit moment mijn favoriet is.

HET RECEPT

quinoasalade

Glutenvrije vezelrijke salade met quinoa en gerookte kip 

Print het recept
mail het recept
in het recept
Print het recept
mail het recept
in het recept

Ingrediënten quinoa salade en gerookte kip

  • 50 gram quinoa (Lola quinoa)
  • 90 gram gerookte kip (AH eigen merk is glutenvrij)
  • Kwart komkommer
  • Handje pijnboompitten
  • Halve zak jonge bladsla met veldsla
  • 1 el Griekse yoghurt 0%
  • Zout en peper

Werkwijze quinoa salade

  1. Kook de quinoa volgens verpakking, giet af en laat afkoelen;
  2. Snij de kip en komkommer in kleine stukjes;
  3. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan;
  4. Mix de kip, komkommer en pijnboompitten met de yoghurt en zout en peper;
  5. Doe bij het kipmengsel de sla en quinoa en mix alles met elkaar.

 

 

 

Heb jij dit recept geprobeerd? Wij horen graag wat je ervan vond. Deel het in een reactie onder deze post.

Bewaren en meenemen

Zoals ik al schreef is de salade goed mee te nemen naar het werk. Daar neem ik ‘m dan ook graag mee naar toe. Ideaal om gezond en voedzaam te lunchen en van tevoren dus klaar te maken. Ik hoop dat ik jullie weer wat inspiratie heb kunnen geven voor een vezelrijke glutenvrije maaltijd.

Harmke

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *