Meteen de dag goed beginnen doe je met deze glutenvrije, suikervrije, vezelrijke granola met haver en quinoa. Voedzaam, lekker en heel makkelijk om te maken.ย
Vezels! We hebben ze nodig. Vooral als je glutenvrij eet. En daarom ben ik altijd op zoek naar vezelrijke glutenvrije producten en recepten.
Ik ontbijt graag met Griekse yoghurt, fruit en granola. Uit gemak koop ik vaak een pak glutenvrije granola zoals die van Eat Natural. Deze is namelijk te koop bij de supermarkt en zeg zelf, dat is wel zo makkelijk. Maar in die kant-en-klare granola’s zit veel suiker en vet en minder vezels dan je zou willen.
Tijd dus om weer zelf granola te gaan maken. Eigenlijk is het ook heel snel gedaan en je weet precies wat er in gaat. Mijn granola bevat lekker veel vezels doordat ik voor haver en quinoa kies, rauwe noten, weinig vet en geen suiker.
Kies voor glutenvrije haver
Let op dat je altijd voor gecertificeerde glutenvrije haver kiest. Haver is van nature glutenvrij, maar vrijwel altijd besmet met gluten. De gecertificeerde variant is geschikt voor mensen met coeliakie. Glutenvrije haver koop ik tegenwoordig bij Albert Heijn van hun eigen merkย Vrij van Gluten. Deze is 100% glutenvrij, fijn om mee te werken en niet duur. En hij is zo af en toe ook nog in de aanbieding, erg fijn.