Recept

Mijn favoriete havermout ontbijt (glutenvrij)

Havermout ontbijt! Ik zag dat ik mijn recept voor een heerlijk glutenvrij havermout ontbijt nog niet met jullie gedeeld heb. De hoogste tijd dus. Niks is zo belangrijk als de dag starten met een goed voedzaam en daarbij lekker ontbijt. Het ontbijt is heerlijk door de warme havermout als basis. Het amandelschaafsel dat eerst kort in een koekenpan is gebakken maakt het onwijs lekker en rijk aan smaak.ย 

 

Op internet zie ik vaak ontbijtrecepten voorbij komen met havermout waarin wel 100 gram havermout wordt gebruikt. Ik ben een grote eter, maar โ€™s ochtends krijg ik zoveel haver echt niet weg. Ik deel daarom met jullie mijn recept waar ik een paar uur op kan teren zonder trek te krijgen. Een havermout ontbijt voor een kleinere maag dus!

 

Kies glutenvrije havermout

Om jouw recept goed glutenvrij te houden, is het belangrijk om te kiezen voor havermout met een glutenvrij keurmerk. Havermout is namelijk van nature glutenvrij, maar heeft een zeer hoog risico op kruisbesmetting met gluten. Koop hier glutenvrije havermout!

 

Ontbijt-inspiratie met havermout

Ben je net als ik een havermout-fan? Het is zo makkelijk om mee te ontbijten, super gezond en voedzaam en je zit lang vol. Hier vind je meer inspiratie voor een ontbijt met havermout. Met havermout hoeft geen enkele ochtend hetzelfde te zijn ๐Ÿ™‚ Maar het mag natuurlijk wel. Je kan havermout warm eten als een pap, maar ook koud als ‘overnight oats’ bijvoorbeeld. De toppings kan je eindeloos variรซren. Dit zijn ook de toevoegingen die je ontbijt extra voedzaam kunnen maken. Klik hier voor inspiratie voor toppings over je ontbijt.

 

Kant-en-klare havermout ontbijtes

Oke, je moet het natuurlijk nog wel even opwarmen, maar deze ontbijtjes zijn al helemaal op smaak. En echt: lekker! Deze met Goji & Chiazaad als topping is heerlijk door het lichte zuurtje van de gojibessen. Aanrader, wat ons betreft.

turtle havermout ontbijt porridge

HET RECEPT

ontbijten zonder gluten

Mijn favoriete havermout ontbijt (glutenvrij)

Print het recept
mail het recept
in het recept
Print het recept
mail het recept
in het recept

Ingrediรซnten

  • 50 gram Bio havermout van Rosies
  • 125 ml melk
  • Handje diepvries zomerfruit van Albert Heijn
  • Klein handje amandelschaafsel
  • Honing

Werkwijze havermout ontbijt

  1. Doe de melk in een pannetje en breng het aan de kook.
  2. Doe het bevroren fruit in een kommetje en zorg dat het ontdooid. Ik doe dit meestal in nog geen minuutje in de magnetron, maar je kan ook de avond of een paar uur van tevoren je bakje fruit in de koelkast zetten zodat het ontdooid.
  3. Zodra de melk kookt, doe je de havermout erbij en roer je af en toe met een pollepel. Dit kost enkele minuten, maar de havermout zal de melk helemaal opslurpen totdat je een papje overhoudt.
  4. Ondertussen rooster je het amandelschaafsel in een hete koekenpan (zonder vet of olie).
  5. Giet de havermout over het ontdooide fruit, doe naar smaak honing hier overheen en daarover het amandelschaafsel. Ziet het er niet feestelijk uit?
  6. Even roeren en je hebt een heerlijk smaakvol en goedvullend glutenvrij ontbijt. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *