Recept

Heerlijke glutenvrije poffertjes

Maak met dit eenvoudige recept heerlijke glutenvrije poffertjes. Lekker met roomboter en poedersuiker. Poffertjes zijn een echte klassieker en het is zonde als je deze niet meer zou eten, omdat je nu glutenvrij moet eten. Glutenvrije poffertjes zijn namelijk nét zo lekker.
Vroeger maakte mijn moeder wel eens glutenvrije poffertjes voor me, maar volgens mij had ik dit nog nooit zelf gedaan. De hoogste tijd dus. En wat zijn ze lekker.
Een ouderwetse poffertjespan werkt toch het beste. Zo een enorme zware. Ik gebruikte hier de poffertjesinzet van Snack ’n Clean van Tefal.

HET RECEPT

Heerlijke glutenvrije poffertjes

Print het recept
mail het recept
in het recept
Print het recept
mail het recept
in het recept

Ingrediënten

Voor zo’n 75 stuks

 • 250 gram Schär mix C
 • 250 ml lauwe melk
 • 2 eieren
 • 1 theelepel bakpoeder
 • 2 eetlepels keukenstroop
 • Snufje zout

 

Werkwijze

 1. Doe alle ingrediënten in een kom en mix dit met een mixer tot het beslag klontvrij is. Komt je melk direct uit de koelkast, verhit deze dan 30 seconden op vol vermogen in de magnetron.
 2. Verhit een poffertjespan/ijzer tot ie flink heet is. Ik gebruikte hiervoor mijn Snack ’n Clean van Tefal, die heeft boven en onder platen waardoor je de poffertjes niet hoeft om te keren. Kon ik die platen ook een keer proberen :D! (Helaas kan dit apparaat niet aanbevelen omdat ie al een aantal keer kapot is gegaan, maar voor poffertjes is ie heel handig.)
 3. Besmeer de kuiltjes met (room)boter en vul ze tot de helft met beslag. Ik deed mijn beslag in een spuitzak zodat ik het makkelijk kon verdelen. Je kunt het beslag ook in een speciale spuitfles doen.
 4. Laat de poffertjes aan beide kanten goudbruin worden.
 5. Moet je de poffertjes wel omdraaien doe dit dan voorzichtig met een vork.
Serveer met (room)boter en poedersuiker, en misschien nog wel met vers fruit erbij. Heerlijk! Geniet ervan.

Maak jij ook wel eens glutenvrije poffertjes? Stuur dit naar redactie@missglutenvrij.nl

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *