Recept

Heerlijke knapperige glutenvrije granola

Sinds ik granola heb ontdekt, krijg ik er maar niet genoeg van. Eerder poste ik al een super makkelijk granola recept, nu heb ik een fijn recept waarin cornflakes zitten voor een nog meer knapperige bite. Ook dit recept is niet moeilijk, maar o zo lekker.

 

In de video waarin ik ontbijtgranen test, zag je dat ik cornflakes proefde. Nu moet ik eerlijk toegeven dat ik niet zo’n cornflakes eter ben. Maar ik kon vast wel iets maken met dit product wat het wel lekker vind. Dat werd granola.

 

glutenvrije granola gaat in de oven!

HET RECEPT

Heerlijke knapperige glutenvrije granola

Print het recept
mail het recept
in het recept
Print het recept
mail het recept
in het recept

Ingrediënten

  • 150 gram glutenvrije havermout
  • 75 gram glutenvrije cornflakes
  • 35 gram rijstvlokken
  • 70 gram mix van noten (Mijn mix: walnoten, hazelnoten, pecannoten, paranoten)
  • 1 flinke koffielepel kaneel
  • 3 eetlepels kokosolie
  • 5 eetlepels honing
  • 3 eetlepels agave siroop

Werkwijze glutenvrije granola

Verwarm de oven voor op 16o graden (stand ‘boven en onder’).

Mix alle droge ingrediënten in een kom.

Verwarm de kokosolie met de honing en agave siroop in een pannetje. Laat dit even verwarmen tot de kokosolie gesmolten is. Mix het dan door de droge ingrediënten. Even goed roeren tot alles bedekt is met een laagje van het mengsel.

Leg het mengsel op een met bakpapier bekleedde bakplaat en zet zo’n 15 à 20 minuten in de oven.

En klaar is je super knapperige granola. Bewaar de granola in een afgesloten pot, bak of zakje zodat ie knapperig blijft. Heerlijk als ontbijt met Griekse yoghurt of als tussendoortje.

 

Heb jij dit recept geprobeerd? Wij horen graag wat je ervan vond. Deel het in een reactie onder deze post.

Dit recept is geschreven door Harmke

Harmke

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *