Recept

Kerst cupcakes

Morgen is het Nationale Cupcake Dag en omdat ik een groot cupcakelover ben, kan ik deze dag niet ongemerkt voorbij laten gaan. Omdat ik ook al helemaal in kerstsferen zit, maakte ik kerst cupcakes. Kijk mee hoe ik dat deed.

 

Hoe schattig zijn deze cupcakes? Het resultaat is nog beter dan ik van te voren dacht. Omdat ik geen bijpassende papiertjes had om de cupcakes in te doen, gebruikte ik die niet. Dit vind ik ook prettiger eten, geen papier dat aan je cupcake blijft plakken. Mijn kerst cupcakes zijn dus meer kerstcakejes ;).

HET RECEPT

Kerst cupcakes

Print het recept
mail het recept
in het recept
Print het recept
mail het recept
in het recept

Ingrediënten

  • 125 gram rijstebloem
  • 50 gram ketanmeel
  • 150 gram suiker
  • 150 gram margarine
  • 3 eieren
  • 1 grote koffielepel glutenvrij bakpoeder

Bereidingswijze

  1. Doe de boter in een kom en mix dit, voeg hierbij de suiker. Klop dan één voor één de eieren erdoor en doe dan de beide bloemsoorten en de bakpoeder erbij. Nog even goed kloppen tot je een romig beslag hebt. Verwarm de oven vast voor op 160 graden. In plaats van rijst- en ketanmeel kun je ook één bloemsoort gebruiken.
  2. Ik gebruikte voor mijn cupcakes de siliconenvorm van Action. Vet deze goed in met (zonnebloem)olie en schep je beslag in de vormpjes. Voor mijn verjaardag (31 december) vraag ik een ijsschep, dit schept makkelijker en mooier dan met lepels. Zet je siliconenvorm op een ovenplaat in 20 minuten in de oven.
  3. Je kunt je cupcakes natuurlijk zo op eten, maar ze versieren is leuker! Om de cupcakes te versieren, gebruikte ik kerstsuiker dat ik bij Xenos kocht. De schrijfstiften van Dr. Oetker kocht ik bij Albert Heijn. Van de stiften gebruikte ik alleen de kerstkleuren: rood, groen en wit. Beide producten zijn natuurlijk glutenvrij.
  4. Mijn zusje Esther hielp me met versieren en ik vind dat we ons van onze creatieve kant hebben laten zien. Wat zijn ze schattig. De kerstsuiker plakten we vast aan het vloeibare suiker en dat bleef goed zitten. We hadden de cupcakes binnen no time op, want ze smaakten heerlijk. Eetsmakelijk!

Gaan jullie cupcakes maken op Nationale Cupcake Dag?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *