Recept

De lekkerste glutenvrije brownies ooit!

Wie heeft er zin in de allerlekkerste glutenvrije brownies ooit? Wij bakken hier bijna elke maand wel een lading brownies. Dan proberen we vaak een nieuw recept uit. Sommige zijn de moeite waard, andere recepten maken we nooit meer. Maar dit recept! Dit recept gaan we nog heel vaak maken.

Deze glutenvrije brownies zijn lekker smeuïg, compact, maar niet té zwaar en vooral heel erg lekker. Onze tip: gebruik een fatsoenlijke chocolade want dat maakt echt het verschil. Als variatie kun je natuurlijk van alles toevoegen aan dit recept. Denk aan bosbessen, walnoten, witte chocolade of smelt nog wat extra chocolade om achteraf over de brownies heen te gieten. Succes gegarandeerd. Bak je mee?

HET RECEPT

glutenvrije brownies

De lekkerste glutenvrije brownies ooit!

Print het recept
mail het recept
in het recept
Print het recept
mail het recept
in het recept

Ingrediënten voor de glutenvrije brownies

  • 150 gram pure chocolade in stukjes
  • 150 gram roomboter in blokjes (flora is een goed plantaardig alternatief)
  • 3 eieren
  • 175 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 130 gram glutenvrije bloem (ik gebruikte mix C van Schär)
  • 25 gram cacaopoeder

Aanwijzingen

  • Smelt de 150 gram chocolade au bain-marie. Verwarm je oven vast voor op 180 graden.
  • Klop de eieren met de suiker en de vanillesuiker schuimig.
  • Roer het eimengsel en de chocolade rustig door elkaar.
  • Smelt de boter in de magnetron en roer dit door het chocolade-eimengsel.
  • Zeef de bloem en doe dit bij het chocolade-eimengsel. Voeg hierbij de cacao. Roer beide ingrediënten niet te lang, het hoeft niet te gemengd te zijn.
  • Vet je ovenschaal in met een bakkwast met vloeibare boter of olie, leg daaroverheen bakpapier, zo krijg je je brownies makkelijk uit de schaal als ze klaar zijn. Ik gebruikte een schaal/bakvorm van 20 bij 20 cm.
  • Giet het beslag in je vorm en plaats voor minstens 25 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.
  • Check met een grote satéprikker of je brownies gaar zijn. Zitten er (bijna) geen kruimels aan je prikker dan zijn ze gaar.
  • Laat de brownies in de vorm afkoelen.
  • Zet de brownies in de koelkast. Als de bakvorm helemaal is afgekoeld, til je je brownies aan het bakpapier uit de schaal en snij je alles in stukken.
Heb jij dit recept geprobeerd? Wij horen graag wat je ervan vond. Deel het in een reactie onder deze post.

Je kunt de brownies gewoon luchtdicht bewaren. Ik doe dat zelf in de koelkast want dat vinden wij lekker maar smaken verschillen. Invriezen kan ook heel goed, maar daarvoor zijn deze brownies eigenlijk veel te lekker. Bij ons halen ze het vriesvak nooit.

 

Dit recept is geschreven door Michelle (I.M. 2022)

Bakers and Fakers

1 gedachte over “De lekkerste glutenvrije brownies ooit!”

  1. Naar mijn idee is hij nog lekkerder als je de oven voor verwarmd op 170 graden en de brownie op die temperatuur slechts 20 minuten bakt. Dan blijft de binnenkant smeuïger.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *