Zoeken
Recept

De lekkerste glutenvrije pannenkoeken maken?

Wij maken vandaag de lekkerste glutenvrije pannenkoeken als ontbijt. Met dit makkelijke recept kunnen ze gewoonweg niet mislukken.

 

Glutenvrije pannenkoeken bakken hoeft niet moeilijk te zijn. Er zijn natuurlijk tal van heerlijke recepten maar voor de gewone pannenkoeken die net zo lekker smaken als met gluten komen we altijd weer terug bij dit recept. Natuurlijk maak je ze extra lekker door het toevoegen van plakjes spek, geraspte appel met kaneel of plakjes banaan. Maar omdat smaken verschillen delen we gewoon het recept voor de lekkerste glutenvrije pannenkoeken zonder toevoegingen en dan mag je helemaal zelf beslissen wat je er verder mee gaat doen.

 

Glutenvrije pannenkoekenmix

Je kan elke glutenvrije bloem gebruiken voor jouw glutenvrije pannenkoeken. Hou je van klassieke pannenkoeken? Hier zit vaak wat boekweitmeel in verwerkt. De Pannenkoekenmix van Koopmansbevat ook boekweitmeel en deze werkt super! Hij is in veel supermarkten gewoon te verkrijgen. Hou je niet zo van boekweit? Dove’s Farm witte bloem werkt ook super!

 

 

Met dit recept bak je ongeveer 6 pannenkoeken

HET RECEPT

De lekkerste glutenvrije pannenkoeken maken?

Print het recept
mail het recept
in het recept
Print het recept
mail het recept
in het recept

Ingrediënten:

Bereidingswijze:

  1. Doe alle ingrediënten in een kom. Mix alles goed met een mixer tot een luchtig egaal beslag. Wil je meer pannenkoeken verdubbel dan de hoeveelheden.
  2. Zet je pan op hoog vuur, hij moet goed warm worden. Doe wat boter in de pan. Ik gebruik roomboter.
  3. Gebruik een soeplepel om het beslag in je pan te doen en kies zelf welke dikte je lekker vindt. Voor een dunne pannenkoek gebruik je minder beslag, kantel je pan in een ronddraaiende beweging om het beslag te verdelen en zo een dunnere pannenkoek te krijgen.
  4. Zodra er belletjes ontstaan mag je de pannenkoek omdraaien of gooien als je durft.
  5. Ik hou mijn pannenkoeken altijd even warm in de oven op 80 graden terwijl ik mijn beslag helemaal opbak.
  6. Serveer met nog wat roomboter en stroop voor een klassieke versie of ga helemaal wild met allerlei heerlijke toppings. Het is immers jouw pannenkoekenfeestje!

Op zoek naar nog meer heerlijke glutenvrije pannenkoekrecepten? Kijk dan eens hier verder.

 


 

Dit recept is gemaakt door Emmelou Green van Bakers and Fakers. (I.M. 2022).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *