Recept

Glutenvrije en lactosevrije madeleines bakken

Het recept voor deze heerlijke glutenvrije én lactosevrije madeleines moet je echt een keertje maken. Het cakeje is zo lekker dat je ze hierna vast ook nog vaker gaat maken.

 

Deze gebakjes komen oorspronkelijk uit Frankrijk of Spanje. Zeker weet niemand het. Wat we wel zeker weten is dat dit luchtige schelpvormige cakeje (ook glutenvrij) veel te lekker is. Bakken is dus geheel op eigen risico 😉

 

Wij gebruiken een bakvorm voor kleine madeleines. Voor de grotere variant kun je hetzelfde recept gebruiken. Waarschijnlijk is dan wel de baktijd iets langer.

HET RECEPT

Glutenvrije en lactosevrije madeleines bakken

Print het recept
mail het recept
in het recept
Print het recept
mail het recept
in het recept

Ingrediënten

  • 50 gram plantaardige margarine
  • 1 ei medium formaat
  • 40 gram witte fijne suiker
  • 35 gram glutenvrij bloem
  • 25 gram kokosmeel
  • 0,5 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • mespunt citroenschil geraspt
  • 1 tl citroensap

Aanwijzingen

  1. Mix eerst de boter met het ei en de suiker tot een romig geheel. Voeg nu de bloem, het kokosmeel en de rest toe en kneed alles tot een mooi dik beslag.
  2. Laat het beslag even rusten in de koelkast. Circa 30 min.
  3. Verwarm de oven voor op 165 graden.
  4. Vet de bakvorm goed in met boter of olie.
  5. Ik gebruik een bakvorm voor de mini madeleines. ik maak er ongeveer 20 met dit recept.
  6. Je kunt het beslag in een spuitzak scheppen en zo gelijkmatig in de vorm verdelen.
  7. Bak de madeleines zo’n 10 minuutjes in het midden van de oven of tot ze goudbruin van kleur zijn en een buikje hebben.

Dit recept is gemaakt door Emmelou Green van Bakers and Fakers. (I.M. 2022).

Bakers and Fakers

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *