Ik heb een nieuw lievelingsontbijt! Griekse yoghurt met verse blauwe bessen en pecannoten. De smaak is romig, fris, heeft een bite, maar is helemaal niet moeilijk weg te krijgen. Een perfect ontbijt en een super alternatief voor die saaie boterham.
Omdat botontkalking vaker voorkomt bij mensen die glutenvrij eten dan personen die dat niet doen, is het goed dat ik mijn botdichtheid in de gaten houd. Er wordt daarom eens in de zoveel tijd een botscan van mijn lichaam gemaakt. Ruim tweeënhalf jaar geleden was dit voor het laatst. Toen waren mijn botten helemaal in orde. Ik wil dit graag zo houden en daarom slik ik (bijna) elke dag calcium tabletten, maar het is ook goed melkproducten te nemen.
Melk drink ik niet, want dit vind ik écht niet lekker. Ook ben ik sinds vorig jaar gestopt met Optimel omdat daar aspartaam in zit (lees ook dit artikel (klik)). Ik heb een hele tijd als ontbijt magere yoghurt gegeten met diepvriesfruit, daarna was het magere Franse kwark met honing en walnoten en nu heb ik dus een nieuw lievelingsontbijt.