Recept

Griekse yoghurt met blauwe bessen en pecannoten

Ik heb een nieuw lievelingsontbijt! Griekse yoghurt met verse blauwe bessen en pecannoten. De smaak is romig, fris,  heeft een bite, maar is helemaal niet moeilijk weg te krijgen. Een perfect ontbijt en een super alternatief voor die saaie boterham.

 

Omdat botontkalking vaker voorkomt bij mensen die glutenvrij eten dan personen die dat niet doen, is het goed dat ik mijn botdichtheid in de gaten houd. Er wordt daarom eens in de zoveel tijd een botscan van mijn lichaam gemaakt. Ruim tweeënhalf jaar geleden was dit voor het laatst. Toen waren mijn botten helemaal in orde. Ik wil dit graag zo houden en daarom slik ik (bijna) elke dag calcium tabletten, maar het is ook goed melkproducten te nemen.

 

Melk drink ik niet, want dit vind ik écht niet lekker. Ook ben ik sinds vorig jaar gestopt met Optimel omdat daar aspartaam in zit (lees ook dit artikel (klik)). Ik heb een hele tijd als ontbijt magere yoghurt gegeten met diepvriesfruit, daarna was het magere Franse kwark met honing en walnoten en nu heb ik dus een nieuw lievelingsontbijt.

HET RECEPT

Griekse yoghurt met blauwe bessen en pecannoten

Print het recept
mail het recept
in het recept
Print het recept
mail het recept
in het recept

Ingrediënten

  • Griekse yoghurt
  • Verse blauwe bessen
  • Pecannoten

 

Bereidingswijze

Griekse yoghurt is vrij vet. Het bevat volle yoghurt en room, maar heeft hierdoor een heerlijke volle en romige smaak. Je kunt het omschrijven als het zure zusje van slagroom. Maar na een schaaltje hiervan voel ik me gevuld, veel  meer dan door magere yoghurt. Griekse yoghurt lijkt qua structuur meer op kwark, maar is dus een stuk romiger qua smaak.

 

De blauwe bessen zijn vrij prijzig, een bakje van 150 gram kost op dit moment (februari 2013) bij Albert Heijn tussen de €2,50 en €3,- je kunt ze daarom ook uit de diepvries kopen, maar ik vind de smaak van de verse veel beter. In de vriezer gaat die toch een beetje verloren en worden de besjes waterig.

 

Ik ben dol op pecannoten! Uit een schaaltje met nootjes zoek ik altijd eerst de pecan :). Ik kocht het bakje bij Albert Heijn. Ook deze nootjes zijn niet goedkoop, maar ze zijn heel goed voor je. Ze bevatten vitamine B1 en zink waardoor je energie krijgt. Precies wat ik nodig heb aan het begin van mijn dag.

 

Doe wat scheppen Griekse yoghurt in een kommetje en doe daarop een handjevol gewassen blauwe bessen. Breek wat pecannoten in stukjes en doe die erbij. Even roeren en klaar is je heerlijke voedzame ontbijt.

Wat is op dit moment jouw lievelingsontbijt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *