Recept

Oer-Hollandse glutenvrije wentelteefjes

Met de Meesterbakker classic variant van Schär maakte ik heerlijke glutenvrije wentelteefjes. Een oer-Hollandse maaltijd die ik als kind al graag at.

 

Vroeger maakten mijn ouders al glutenvrije wentelteefjes voor me. Het is een ideale maaltijd als je oud brood over hebt, maar vaak gebruikte ik ook verse sneetjes gewoon omdat ik zin had in wentelteefjes. In dit recept laat ik zien hoe je met het Meesterbakker brood van Schär heerlijke glutenvrije wentelteefjes maakt.

 

HET RECEPT

Oer-Hollandse glutenvrije wentelteefjes

Print het recept
mail het recept
in het recept
Print het recept
mail het recept
in het recept

Ingrediënten

Voor 1 à 2 personen

 

Bereidingswijze

  1. Doe het ei, de melk, suiker en kaneel in een diep bord en kluts alles goed door elkaar.
  2. Leg één snee in het bord en laat ‘m flink vol zuigen, draai ‘m om zodat de andere kant kan volzuigen. Herhaal dit met de volgende drie sneetjes.
  3. Verwarm een koekenpan en doe hierin een klontje roomboter. Bak vervolgens op middelhoog vuur twee sneetjes totdat beide kanten goudbruin zijn. Pas op dat ze niet zwart worden, zet dan het vuur lager. Bak daarna de andere twee sneetjes in een nieuw klontje roomboter.
  4. En klaar zijn je oer-Hollandse glutenvrije wentelteefjes.

Hoe maak jij je wentelteefjes het liefst?

 

Dit recept is gemaakt door Harmke (oprichtster van Miss Glutenvrij)

 

Harmke

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *