Recept

Quinoa bowl met gegrilde aubergine

Maak jij wel eens een quinoa bowl als lunch? Heerlijk voedzaam en perfect om van tevoren al voor te bereiden en mee te nemen. Deze quinoa bowl heeft gegrilde aubergine, komkommer, radijs, olijf en spinazie als ingrediënten, met witte kaas en kewpie. 

Gegrilde aubergine uit de airfryer

De lekkerste gegrilde aubergine komt uit de airfryer en is heerlijk bij deze quinoa bowl! Grill je aubergine als volgt: snijd een klein kruisje door de schil aan de onderkant van de aubergine met een scherp mes.
Vervolgens masseer je de aubergine met wat olijfolie in, en plaats je ‘m voor 15 minuten in de airfryer op 190 graden. Als hij begint te sissen, is hij klaar! Vervolgens kan je hem plat prakken met een vork en op smaak brengen zoals je lekker vindt!

 

Quinoa bowl als lunch

Perfecte maaltijd om te mealpreppen en mee te nemen naar je werk. Maar hij doet het ook perfect voor een lunch in de tuin, in de zon… Je hebt meteen groenten op. Want aubergine is behalve lekker en veelzijdig ook nog eens heel gezond.

HET RECEPT

Quinoa Bowl

Quinoa bowl met gegrilde aubergine

Print het recept
mail het recept
in het recept
Print het recept
mail het recept
in het recept

Quinoa-bowl ingrediënten (per persoon)

– 100 gram gekookte quinoa (glutenvrij)
– fijngesneden radijsjes
– plakjes komkommer
– handje blad spinazie
– handje olijven
– handje witte kaas
– gewoon ordinaire Kewpie als saus (love it)

Werkwijze quinoa bowl

Kook de quinoa volgens aanwijzingen op de verpakking.

Grill de aubergine in zijn geheel en prak deze plat met een vork (pas op: gloeiend heet!) Als je geen airfryer hebt, kan je de aubergine ook in de oven grillen. Snijd ondertussen de groenten en was de spinazie.

Nu doe je in een ruime schaal een laag quinoa en verdeel je de groenten hier overheen. Leg de aubergine in het midden en maak je quinoa bowl mooi door witte kaas, olijven en saus er overheen te garneren.

Eet smakelijk!

Heb jij dit recept geprobeerd? Wij horen graag wat je ervan vond. Deel het in een reactie onder deze post.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *