Recept

Quinoa salade met meloen en gerookte kipfilet (glutenvrij)

Als je glutenvrij eet, is het belangrijk dat je voldoende vezels binnenkrijgt. Met deze salade met quinoa salade, gerookte kip en meloen lukt dat zeker!

 

Marieke Bussink heeft een tarwe-allergie en daarnaast glutensensitiviteit. Ze is studente Voeding en Diรซtetiek aan de Haagse Hogeschool en vorig jaar hielp ik haar met een schoolopdracht. ย Ze schreef eerder al een artikel voor mijn site over glutenvrij eten en voldoende vezels binnenkrijgen. Ik mocht haar favoriete quinoa salade (met veel vezels!) met jullie delen.

Quinoa

Quinoa is echt multi-inzetbaar binnen je glutenvrije dieet. Je kan een lekkere quinoa salade maken, maar het kan ook als ontbijt! Je kan er quinoa pap van maken met wat honing en (plantaardige) melk. Wel eerst even koken! Ook kan je er zelfs granola van maken! Kijk hier voor een recept voor granola met quinoa. Een goede afwisseling in granen en ook nog eens super gezond! Mocht je niet van de uitgesproken quinoa-smaak houden, kies dan voor een lichte korrel.

HET RECEPT

Quinoa Salade met meloen

Quinoa salade met meloen en gerookte kipfilet (glutenvrij)

Print het recept
mail het recept
in het recept
Print het recept
mail het recept
in het recept

Ingrediรซnten voor 2 personen

  • ยฝ galiameloen
  • 1 gerookte kipfilet
  • 2 el amandelschaafsel
  • ยฝ rode paprika
  • gemengde sla of veldsla
  • 1 el citroensap
  • 2 el (halfvolle of magere) yoghurt
  • 1 el kerriepoeder snufje zout en peper
  • ยฝ kop quinoa (glutenvrij gecertificeerd)

Werkwijze quinoa salade

Spoel de quinoa goed om en kook volgens de gebruiksaanwijzing. Halveer ondertussen de meloen en verwijder de pitjes. Steek met een meloenbolletjeslepel of gebruik een appelboor, om zoveel mogelijk bolletjes uit de helften te krijgen. Snijd de gerookte kipfilet in reepjes en de rode paprika in kleine blokjes. Roer voor de dressing in een kommetje de yoghurt, kerrie, citroensap door elkaar. Breng op smaak met peper en zout. Als de quinoa gekookt is spoel deze af met koud water en laat goed uitlekken. Roer na een paar minuten even met een vork erdoorheen om de korrels wat losser te krijgen. Serveer de quinoa met daarop de sla, meloen, blokjes rode paprika en reepjes gerookte kipfilet op een bord en schep de dressing eroverheen. Strooi er vervolgens wat amandelschaafsel overheen.

Heb jij dit recept geprobeerd? Wij horen graag wat je ervan vond. Deel het in een reactie onder deze post.

Harmke

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *