Yes! Het is weer volop rabarbertijd! Profiteer ervan, want het rabarberseizoen duurt nooit zo lang. Wij maakten deze rabarber clafoutis. Hoewel cheesecake niet helemaal het correcte woord is… Dit nagerecht is op basis van ricotta en amandelmeel en is echt super makkelijk te maken!
Rabarberseizoen
De rabarbertijd loopt van het voorjaar tot de vroege zomer. Vaak kan je begin mei tot halverwege juni verse rabarber stengels kopen in de supermarkt. Soms is het wel zoeken, want alsnog heeft niet elke supermarkt ze.
Wat is rabarber
Rabarber is een eetbare plant met sappige dikke stelen die kenmerkend rood zijn. Je eet alleen de stelen, niet de blaadjes. Het heeft een zure smaak, maar in recepten wordt er vaak (veel) suiker toegevoegd om het zoeter te maken. Je vindt rabarber terug in taarten, desserts en compote. Wat ons betreft een feestje in de lente om ermee te koken en te bakken!
Rabarbercompote
Rabarbercompote maken is een eenvoudige manier om met rabarber aan de slag te gaan en ook om rabarber te conserveren. Je kan de compote namelijk lang bewaren! En het overal bij eten. Bijvoorbeeld in plaats van – of bij – appelmoes, door je ontbijtje, op een pannenkoek of verwarmd bij een bolletje (vanille)ijs. Hieronder vind je het recept voor rabarbercompote.
Rabarber Clafoutis
‘Baked Ricotta’ is een grote hit op Pinterest en TikTok. En terecht! Soms neemt het meer de vorm aan van een cheesecake, maar in dit geval zou ik het eerder een soort glutenvrije clafoutis noemen.