Recept

Appel chips

Zin in chips, maar komen de calorieën en het vet die daar in zitten je wat minder uit? Maak dan deze gezonde variant van chips: appel chips. Vetvrij, laag in calorieën, uiteraard glutenvrij, maar wel heerlijk smaakvol.

 

Het liefst eet ik iedere dag chips, ik vind het gewoon heel erg lekker. Tsja… Maar het is helaas niet echt gezond. Dus maakte ik een gezonde glutenvrije variant; appelchips. Je heb er bijna niks voor nodig alleen wat geduld.

 

Fotovoorbeeld

Zie hieronder foto’s van alle stappen om net zulke lekkere appel chips te krijgen!

 

     

 

     

HET RECEPT

Appel chips

Print het recept
mail het recept
in het recept
Print het recept
mail het recept
in het recept

Ingrediënten

  • 4 appels
  • Kaneel

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 120 graden. Schil de appels en haal de klokhuizen er uit met een appelboor.
  2. Snij de appels in zo dun mogelijke plakjes en verdeel deze over twee met bakpapier bedekte bakplaten. Bestrooi de appels met kaneel en zet de bakplaten in de oven. Bak de appels zo’n 100 minuten tot de plakjes knapperig zijn.
  3. En klaar is je appel chips. Heerlijk healty, weinig calorieën en ze geven mij door hun smaak een echt herfstig gevoel. Eet smakelijk.
  4. Bewaartip: Je kunt de chips ongeveer een week goed bewaren in een afgesloten bakje.

Dit recept is gemaakt door Harmke (oprichtster van Miss Glutenvrij)

 

Harmke

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *