Recept

Glutenvrij appel kaneel havermout ontbijt

In dit artikel deel ik mijn favoriete havermout ontbijt van het moment: een kommetje havermout met appel en kaneel, gezoet met agave siroop en afgetopt met pecannoten. Klinkt heerlijk he? Dat dacht ik ook. Lees snel verder voor dit lekkere recept.

 

Het is bijna een ritueel geworden, op zondag lekker relaxed ontbijten met havermout. Een havermout ontbijt maken kost iets meer tijd dan een ander ontbijt, maar het is het helemaal waard.

 

Zoals jullie weten, eet ik eigenlijk nooit zo een appel, ik houd er gewoon niet van. Maar zodra een appel wordt verwarmd… o yeah dan houd ik er zeker van! Doordat ik appel door de warme havermout roer wordt ie lekker warm en in combinatie met de kaneel, noten en agave siroop vind ik dit een hemelse combinatie. Agave siroop is net als honing lekker zoet, maar heeft een iets andere smaak. Ik zag laatst dat zelfs supermarkt Aldi biologische agavesiroop verkoopt, heb meteen een flesje meegenomen. Een stuk goedkoper dan die ik al had staan van de Albert Heijn.

 

De haver die ik gebruik in dit recept zijn de Jumbo Oats van Provena. Deze zijn gecertificeerd glutenvrij en erg lekker. (Ik vind haver sowieso een wonderproduct en een nodige aanvulling binnen een glutenvrij dieet. Het is lekker, vult goed en goed voor de stoelgang.) In plaats van gewone melk kan je ook amandelmelk gebruiken of wat ik nog wel eens doe als mijn melk bijna op is: de helft vervangen met water, werkt ook prima.

HET RECEPT

Glutenvrij appel kaneel havermout ontbijt

Print het recept
mail het recept
in het recept
Print het recept
mail het recept
in het recept

Ingrediënten

  • 50 gram Jumbo Oats van Provena
  • 220 ml melk
  • 2 snufjes kaneel
  • 1 eetlepel agavesiroop
  • Half elstar appeltje
  • 5 pecannoten

 

Werkwijze

Doe de haver met de melk en één snufje kaneel in een pannetje en begin met roeren. De melk zal aan de kook raken en de haver wordt lobbig. Blijf roeren tot je een kleffige substantie hebt. Pas op dat het niet aanbrand. Snijd een halve appel in stukjes. Giet de havermout in een kommetje en doe hierbij de agavesiroop. Leg hier overheen de appelstukjes en doe hierover één snufje kaneel. Verbrokkel de pecannoten over de appelstukjes. Roer alles goed door elkaar en klaar is je heerlijke havermout ontbijt.

Wat is jouw favoriete ontbijt van het moment?

 

Dit recept is gemaakt door Harmke (oprichtster van Miss Glutenvrij)

 

Harmke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *