In dit artikel deel ik mijn favoriete havermout ontbijt van het moment: een kommetje havermout met appel en kaneel, gezoet met agave siroop en afgetopt met pecannoten. Klinkt heerlijk he? Dat dacht ik ook. Lees snel verder voor dit lekkere recept.
Het is bijna een ritueel geworden, op zondag lekker relaxed ontbijten met havermout. Een havermout ontbijt maken kost iets meer tijd dan een ander ontbijt, maar het is het helemaal waard.
Zoals jullie weten, eet ik eigenlijk nooit zo een appel, ik houd er gewoon niet van. Maar zodra een appel wordt verwarmd… o yeah dan houd ik er zeker van! Doordat ik appel door de warme havermout roer wordt ie lekker warm en in combinatie met de kaneel, noten en agave siroop vind ik dit een hemelse combinatie. Agave siroop is net als honing lekker zoet, maar heeft een iets andere smaak. Ik zag laatst dat zelfs supermarkt Aldi biologische agavesiroop verkoopt, heb meteen een flesje meegenomen. Een stuk goedkoper dan die ik al had staan van de Albert Heijn.
De haver die ik gebruik in dit recept zijn de Jumbo Oats van Provena. Deze zijn gecertificeerd glutenvrij en erg lekker. (Ik vind haver sowieso een wonderproduct en een nodige aanvulling binnen een glutenvrij dieet. Het is lekker, vult goed en goed voor de stoelgang.) In plaats van gewone melk kan je ook amandelmelk gebruiken of wat ik nog wel eens doe als mijn melk bijna op is: de helft vervangen met water, werkt ook prima.