Recept

Gezonde Snickers zonder gluten

Maak kennis met gezonde Snickers. Deze jongens zijn zó enorm lekker. Ze bevatten enkel voedzame ingrediënten zoals noten, dadels en pure chocola. Een perfect glutenvrij tussendoortje dus.

 

Al heel lang wilde ik de gezonde variant van Snickers maken. Had ik dat maar veel eerder gedaan. Men, wat zijn die dingen  lekker. Binnen een paar dagen waren ze allemaal op. Dus maakte ik weer een lading en nu ga ik ze vanmiddag weer maken. Ik vind ze een ideaal tussendoortje voor thuis, onderweg of mee naar school/ werk. Ze vullen goed en had ik al gezegd dat ze extreem lekker zijn? Ook heb ik na het eten van deze Snickers geen schuldgevoel. Ze zijn gemaakt van pure ingrediënten: dadels. noten, kokosolie en pure chocola. Een goddelijke combi. Hier dan het fantastische recept.

 

Wanneer ik zin heb in een gezonde Snickers haal ik ‘m uit de diepvries en laat ik ‘m  heel even ontdooien. Op mijn werk zet ik de Snickers in de koelkast tot ik ‘m eet.

Heel wat jaren geleden kocht ik deze stevige siliconen vorm van Tefal, die perfect is voor het maken van de Snickers. Je maakt met deze vorm een vrijwel even grote Snickers als de minder gezonde variant die je in de winkel koopt.

 

Enjoy!

HET RECEPT

Gezonde Snickers zonder gluten

Print het recept
mail het recept
in het recept
Print het recept
mail het recept
in het recept

Ingrediënten

voor 6 Snickers

 • 8 Medjoul dadels of 16 kleine ontpitte dadels
 • 3 handjes gemengde noten
 • 3 eetlepels cacao
 • 125 gram gemengde noten
 • 8 eetlepels kokosolie
 • 1,5 eetlepel pindakaas met stukjes noot (Calvé)
 • 2 eetlepels honing
 • 150 gram pure chocolade

Extra nodig

 • Siliconenvorm (zie foto onderaan)

Werkwijze

 1. Doe de chocolade met 2 eetlepels kokosolie in een kom en zet dit boven een pan met heet water tot het helemaal gesmolten is, dit duurt wel even.
 2. Ondertussen start je met het maken van de eerste laag: Doe de dadels met drie handjes gemengde noten in de keukenmachine. Voeg hieraan toe 3 eetlepels kokosolie en de cacao. Giet het mengsel in de vorm.
 3. De tweede laag: Doe 125 gram gemengde noten, de pindakaas in de keukenmachine. Doe de honing met 3 eetlepels kokosolie in een schaaltje en verwarm dit even. Doe dit bij de noten in de keukenmachine. Giet het mengsel in de vorm.
 4. De derde laag: Giet het chocolademengsel in de vorm en zet in de vriezer. Als je Snickers helemaal koud zijn, doe je ze in een afsluitbaar bakje zo blijven ze lang lekker.

 

 

Wat is jouw favoriete ‘gezonde’ snack?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *