Recept

Glutenvrije Peanut Butter Jelly Muffins

Met havermeel maakte ik glutenvrije peanut butter jelly muffins. Ze zijn heerlijk zoet en smaakvol, maar er zit maar één theelepeltje suiker in. Lees verder voor dit fijne recept.

 

Al sinds de glutenvrije markt in Vianen had ik havermeel van Provena in huis. Gewone koekjes eet ik vrijwel nooit dus ik wilde er graag iets anders mee maken. Het werden glutenvrije peanutbutter jelly muffins, inderdaad met pindakaas en jam. De muffins zijn enorm voedzaam, want ik maakte ze met ingrediënten die je een vol gevoel geven. Ze zijn dus ideaal als tussendoortje bij (stevige) trek, maar ook nog eens enorm lekker!

HET RECEPT

Glutenvrije Peanut Butter Jelly Muffins

Print het recept
mail het recept
in het recept
Print het recept
mail het recept
in het recept

Ingrediënten

    • 2 rijpen bananen
    • 150 gram griekse yoghurt
    • 135 gram pindakaas
    • 1 ei
    • Flinke theelepel vanillesuiker
    • 2 flinke theelepels lijnzaad
    • 180 gram havermeel
    • 8 gram bakpoeder
    • 12 theelepels jam

 

Bereidingswijze

  1. Doe de bananen in een kom en prak ze fijn. Doe hierbij de Griekse yoghurt, pindakaas, het ei en de vanillesuiker. Mix dit met een garde tot een samenhangende substantie.
  2. Voeg toe het lijnzaad, havermeel en bakpoeder. Roer met een beslaglepel (pollepel met gat erin) tot een samenhangende substantie.
  3. Gebruik een vorm voor 12 muffins, doe hierin de papieren muffinvormpjes. Het makkelijkst is om een ijslepel te gebruiken om het beslag in de vormpjes te doen. Vul de vormpjes met de helft van het beslag en leg overal een (flinke) theelepel jam op.
  4. Bedek de jam met het overige beslag. Zet de muffins 25 minuten in een op 180 graden voorverwarmde oven.
  5. En klaar zijn je glutenvrije peanut butter jelly muffins. Ze zijn een beetje smudgy, maar vullen heel goed en zijn ondanks dat er vrijwel geen suiker in zit heerlijk zoet en smaakvol. Deze muffins zijn op dit moment mijn favoriete tussendoortje.

Wat is op dit moment jouw favoriete tussendoortje?

 

Dit recept is gemaakt door Harmke (oprichtster van Miss Glutenvrij)

 

Harmke

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *