Recept

Het recept voor glutenvrije satésaus

Veel mensen kopen hun glutenvrije satésaus kant en klaar. Maar waarom eigenlijk? Pas als je zelf een keer satésaus hebt gemaakt begrijp je wat ik bedoel. Het is helemaal niet moeilijk maar zo veel lekkerder.

 

Om het jezelf wel makkelijk te maken – dat dan weer wel – kun je met dit recept een heerlijke pan glutenvrije pindasaus klaarmaken en daarna kun je een paar porties invriezen. Dan hoef je de volgende keer alleen nog maar een portie te ontdooien. Gewoon in de magnetron of in een steelpannetje op het vuur. Helemaal glutenvrij, lactosevrij en zo veel lekkerder dan de saus die je gewend bent. Beloofd!

HET RECEPT

Het recept voor glutenvrije satésaus

Print het recept
mail het recept
in het recept
Print het recept
mail het recept
in het recept

Ingrediënten:

  • 1 grote pot pindakaas zonder stukjes
  • 1 grote ui versnipperd
  • 3 tenen knoflook geperst
  • 1 a 2 tl glutenvrije sambal
  • 1 tl of blokje glutenvrije groentebouillon
  • 3 el glutenvrije ketjap manis
  • 1 blikje kokosmelk
  • 250 ml water
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 tl laospoeder

Bereidingswijze

  1. Los eerst de pindakaas op in de 250 ml koud water. Als je het even laat staan zul je zien dat je steeds beter kunt roeren en de pindakaas zich langzaam door het water laat mengen.
  2. Zorg dat alle ingrediënten klaarstaan.
  3. Zet de pan met de pindakaas en water op laag vuur en voeg al roerende alle overige ingrediënten toe.
  4. Het is belangrijk dat je blijft roeren en het geheel langzaam laat doorkoken.
  5. De saus zal nu weer dikker worden. Kook het geheel zachtjes voor zo’n 15 minuten al roerende door.
  6. Als de saus te dik is mag je nog wat water toevoegen. Proef nu de saus en breng op smaak met zout of eventueel nog wat ketjap of sambal. Haal de pan van het vuur en verdeel over een paar bakjes om in te

Dit recept is natuurlijk ook heel erg lekker voor bij een glutenvrije barbecue. Lees hier al onze tips voor een glutenvrije barbecue, klik hier

 


 

Dit recept is gemaakt door Emmelou Green van Bakers and Fakers. (I.M. 2022).

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *