Recept

Perencrumble met karamelsaus

Maak deze heerlijke Perencrumble met karamelsaus! Het recept is van Lisa’s Choice. Makkelijk melk- en lactosevrij door de roomboter te vervangen door plantaardige variant.

HET RECEPT

Perencrumble met karamelsaus

Print het recept
mail het recept
in het recept
Print het recept
mail het recept
in het recept

Ingrediënten

Voor 6 personen (halve peer per persoon)

Karamelsaus

  • 60 gram (room)boter
  • 70 gram donkere basterd suiker
  • 1 tl vanille extract
  • 1 eetl Golden syrup ( honing of maple syrup kan ook)
  • 60 ml slagroom
  • 1/2 theelepel grof zout (of een 1/4 theelepel fijn zout)Ovenschaal

Perencrumble

  • 3 peren (een beetje rijp)
  • 50 gram gesmolten (room)boter (35 gram en 15 gram)
  • 1tl kaneel
  • 1/4 tl zout
  • 70 gram walnoten, grof gesneden
  • 40 gram Lisa’s Choice Havermout
  • 30 gram donkere basterd suiker
  • granaatappelpitjes en griekse yoghurt

Bereidingswijze

Begin met het bereiden van de karamelsaus, want dan kan deze een beetje afkoelen terwijl je de peren bereidt.

Karamelsaus

  1. Doe de boter, suiker, vanille, golden syrup en de helft van de slagroom in een steelpan. Meng goed en breng aan de kook.
  2. Laat ca 3 minuten zacht doorkoken.
  3. Neem de saus van het vuur en voeg de rest van de slagroom en het grove zout toe en meng goed. Laat de saus iets afkoelen.
  4. Giet de saus in een schone (jam)pot.

Perencrumble

  1. Verwarm de oven op 175C
  2. Snij de peren in de lengte doormidden en haal met een lepel het klokhuis eruit, zodat er een holletje ontstaat. Leg de peren in een ovenschaal met de open/platte kant naar boven.
  3. Meng de suiker, Lisa’s Choice havermout, kaneel, walnoten en zout met 35 gram gesmolten boter.
  4. Bestrijk de peren met een kwastje met de overige 15 gram boter.
  5. Verdeel nu het havermoutmengsel over de peren.
  6. Zet de peren gedurende 25 minuten in de voorverwarmde oven. De peren zijn klaar als de peren zacht zijn en je er makkelijk met een mes in kan snijden.

Neem de peren uit de ovenschaal en leg op een bord. Schep een lepeltje griekse yoghurt op elke peerhelft en giet daar karamelsaus overheen. Maak het geheel af met de granaatappelpitjes.
De peren kunnen zowel koud als warm gegeten worden.

Heb jij dit recept geprobeerd? Wij horen graag wat je ervan vond. Deel het in een reactie onder deze post.
Dit recept is gemaakt door Lisa’s Choice. Meer recepten van dit merk bekijk je hier.

Lisa’s Choice bestel je onder andere hier.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *