Recept

Glutenvrije suikervrije havermuffins

En weer een lekker recept met haver, want ik houd er zo van! Ik maakte suikervrije muffins. De smaak is heel basic en dus perfect om lekker te beleggen of als je niet van zoet houdt, zijn ze zo ook heerlijk.

 

Deze muffins zijn lekker als ontbijt met bijvoorbeeld een laagje zwarte bessen jam, maar ook prima als niet-zoet tussendoortje. De structuur van deze muffins is luchtig en smeuïg. Ook zijn ze makkelijk mee te nemen en lang houdbaar: ze blijven ruim 5 dagen zacht.

 

HET RECEPT

Glutenvrije suikervrije havermuffins

Print het recept
mail het recept
in het recept
Print het recept
mail het recept
in het recept

Ingrediënten

Voor 9 muffins

  • 130 gram glutenvrije havermout (ik gebruikte Provena Jumbo Oats)
  • 2 eieren
  • 1 banaan
  • 150 melk
  • 1 eetlepel baking powder
  • Hand paranoten

 

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden (boven en onder).
  2. Mix even kort in de keukenmachine: de banaan, eieren, melk en havermout.
  3. Voeg dan de baking powder toe en mix nog even kort.
  4. Hak de noten grof en meng deze ook door het beslag.
  5. Giet het mengsel in 9 papieren cupcake vormpjes en zet de muffins 25 minuten in de oven.
  6. Laat je muffins afkoelen op een bakrooster.

Heb jij een lekker recept? Stuur het naar redactie@missglutenvrij.nl

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *