Recept

Sperziebonen met pistache-pesto (glutenvrije warm bijgerecht)

Zoals ik al eerder schreef houd ik met mijn familie ieder jaar een kerstavonddiner bij mijn moeder, het thema was: tv-kok. Ik liet me inspireren door Nigella Lawson en maakte haar sperziebonen met pistache-pesto.ย 

 

 

We waren met zijn zevenen tijdens het kerstavonddiner en omdat mijn gerecht er รฉรฉn van de velen was, hield ik de hoeveelheden aan voor zes personen. Dit was achteraf nog veel te veel, dus als bijgerecht was voor ons aantal mensen de hoeveelheid voor vier personen ook prima geweest.

HET RECEPT

Sperziebonen met pistache-pesto (glutenvrije warm bijgerecht)

Print het recept
mail het recept
in het recept
Print het recept
mail het recept
in het recept

Ingrediรซnten

Voor 6 personen

  • 900 gram verse schoongemaakte sperziebonen, gehalveerd of in kleine stukjes (ik kocht een kilo om nog te punten en schoon te maken)
  • 5 eetlepels gedopte pistachenoten
  • 5 eetlepels Formaggia da Pasta (Grozette)
  • 5 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 1 basilicumplantje (hier haal je zo’n 15 gram blaadjes af)
  • 1 normaal en 1 klein knoflookteentje
  • 2 theelepels zeezout

Bereidingswijze

  1. De sperziebonen punten, breken en schoonmaken kost het meeste tijd, dit kun je al van tevoren doen. Net als de pistachenootjes doppen.
  2. Zet de sperziebonen op het vuur voor 20 minuten en doe hierbij het zout en de grote teen knoflook.
  3. Pluk alleen de blaadjes van de basilicumplant, bij mij was dit zo’n 15 gram. Maak de pesto: Doe de pistachenoten, de kaas, basilicumblaadjes, olijfolie en kleine knoflookteentje in stukjes gesneden in een hoge beker. Mix de ingrediรซnten met een staafmixer tot een dikke groene pasta.
  4. Schep voor je de sperziebonen afgiet twee eetlepels kookvocht bij de pesto en mix weer even snel met de mixer.
  5. Giet de bonen af en gooi de knoflookteen weg. Hussel de sperziebonen met de pesto en doe dit in een kom. Ik vind dit een heerlijk smaakvol gerecht en hij deed het goed als bijgerecht bij ons kerstavonddiner. Eet smakelijk!

Dit recept is gemaakt door Harmke (oprichtster van Miss Glutenvrij)

 

Harmke

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *