Recept

Summer Rolls – Vakantiegevoel in een rolletje

Eggrolls, springrolls, summerrolls, loempia’s – we gebruiken verschillende namen voor gevulde rolletjes. Hoewel deze hapjes en het algemene idee van de gerechten op elkaar lijken, zijn ze niet allemaal hetzelfde.

 

In Vietnam bestaan twee varianten: de verse, koude variant (Gỏi Cuốn) en de gefrituurde variant (Chả giò). Beide kunnen met rijstvellen gemaakt worden.

 

 

Springrolls en summerrolls waren ooit een seizoensgerecht gevuld met lente- of zomergroenten. Maar nu zijn de meeste groenten het hele jaar verkrijgbaar en kun je hierin je creativiteit de vrije loop laten. Het leuke is dat je, door de neutrale smaak van het rijstpapier, er vrijwel alles in kunt doen; groente, fruit, vlees, vis, schaaldieren, kruiden, tofu, paddestoelen en meer.

 

Een summerroll bevat over het algemeen drie (gelijk verdeelde) onderdelen: een smaakvol gekruid of gemarineerd eiwitingrediënt, rauwkost en fijne rijstnoedels. Hier kan eventueel later een topping aan worden toegevoegd.

 

De summerrolls worden geserveerd met een dipsaus.

 

HET RECEPT

Summer Rolls – Vakantiegevoel in een rolletje

Print het recept
mail het recept
in het recept
Print het recept
mail het recept
in het recept

Stel met deze ingrediënten jouw eigen summer roll samen:

 

Bron van eiwit

  • Omelet
  • Zalm
  • Kip
  • Biefreepjes
  • Garnalen
  • Paddestoelen
  • Glutenvrije vleesvervangers
  • Tofu

 

Rauwkost

  • wortel
  • taugé
  • komkommer
  • tomaat
  • sla of kool
  • mango of ananas
  • ui

Toppings/ dips

 

Meer inspiratie voor op jouw summer rol? Laat ons weten wat jij er het liefst op doet in de reacties!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *